Audi Tt: Moter loopt soms niet goed

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Benzine, Motorcode: 3.2 V6

Hallo allemaal,

ik heb onlangs een probleem met mijn Audi TT 3.2 V6 quattro DSG. Al een aantal keer is het voorgekomen dat tijdens het rijden, de auto ineens begint te trillen, soms minder erg, en soms erg hevig. Deze trilling is voornamelijk voelbaar in de gaspedaal en het voelt aan alsof je over die witte wegmarkerings-strepen rijdt. Als ik het gas loslaat is het trillen ook weg. Het vreemde is dat het elk moment kan beginnen en dan ineens net zo snel weer weg is. De garage heeft hem uitgelezen en volgens hun deed 1 cilinder het niet. Van deze cilinder hebben ze de bobine vernieuwd. Na een aantal dagen was het probleem terug. Vervolgens hebben we alle andere bobines ook vervangen, de garage veronderstelde dat als 1 bobine kapot gaat de andere ook kapot kunnen gaan. Ik weet niet of het dit keer om dezelfde cilinder ging. Nadat alle bobines vervangen zijn begon de auto toch weer na 2 dagen tijd te trillen onder het rijden.

Enige suggesties over wat het probleem kan zijn? Ik zal de foutcodes die tijdens het uitlezen naar voren komen vermelden zodra ik weer bij de garage ben geweest.

Audi TT 3.2 V6 Quattro DS

Geplaatst door Audi TT 3.2 V6 Quattro DS (0) , lid sinds 12 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Audi TT? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

oldford (0) PRO, 12 jaar geleden

Alle bobines zijn intussen vernieuwd. Maar de bougies? Hoe oud zijn die al?

Informatie of het probleem in 1 bepaalde cylinder zit of random ergens optreedt is wel van belang.
Storingscodes kunnen hier veel bij helpen.

Los van ontstekingsproblemen zijn er meer oorzaken. Is de fuel trim (Long Term Fuel Trim in EOBD) gecontroleerd? Die moet rond de 0% zitten.
Als je het probleem hebt en dat trillen voelt: gaan er dan storingslampjes branden of knipperen?

Audi TT 3.2 V6 Quattro DS (0), 12 jaar geleden

Toen de eerste bobine vervangen werdt hebben ze de bougie gecontroleerd, deze hebben ze vervangen omdat deze op was. Ik heb net de garage gebeld, ze hadden de andere bougies ook vervangen. Ik neem aan dat er dit keer een andere cilinder niet meedeed, anders zouden ze niet alle bobines vernieuwen. Maar dat moet ik even navragen. Maandag zou ik de codes die ze uitgelezen hebben krijgen dus dat moet ik even afwachten.

Dat het motormanagement lampje begon te knipperen is tot nu toe maar 1x voorgekomen tijdens dat trillen.

Audi TT 3.2 V6 Quattro DS (0), 12 jaar geleden

Het probleem zit in de aandrijfas. Deze wordt momenteel vervangen.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Audi TT of stel zelf een nieuwe vraag.