Audi 80: Motor houdt kort in en loopt dan weer netjes verder

Bouwjaar: 1988, Brandstof: Benzine, Motorcode: SF

Ik reed op de snelweg, opeens een schok door de auto. Leek erop dat de motor even niet liep, daarna liep de motor weer zonder problemen door. Zelfde probleem een paar minuten later weer. Het is een auto met carburateur en transistorontsteking.

typ89typ81

Geplaatst door typ89typ81 (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Audi 80? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

typ89typ81 (0), 17 jaar geleden

Even een update. Het probleem deed zich gisteren weer voor, bij exact dezelfde snelheid, te weten 140 km/h. Daarna met 120 km/h verder gereden en het probleem niet meer gehad. Het lijkt erop dat de motor even verzuipt, hij houdt dan ontzettend in, tot op voor het gevoel afslaan toe. Het gebeurt volgens mij alleen in de hogere toerenregionen, bij 50 in de 3 gebeurde het nl. ook. Misschien dat iemand hier wat meer mee kan.

Ik heb al eens eerder gepost, dat ik ontzettend veel problemen had met de (naar het lijkt) carburateur. Die heb ik schoongemaakt en sindsdien niet meer het probleem gehad dat het toerental heen en weer ging (die blijft bij het huidige probleem wel op peil). Starten en doortrekken is ook geen probleem.

typ89typ81 (0), 17 jaar geleden

Voetpakking is vervangen, probleem weg. Op zich is er niets aan de voetpakking te zien, het lijkt erop dat hij lekte op de aansluiting tussen pakking en carburateur. Misschien had aandraaien ook volstaan maar dat ga ik natuurlijk niet meer proberen :)

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Audi 80 of stel zelf een nieuwe vraag.