Audi A4-Avant: motor loopt met ploffende/bommende geluiden en trekt goed

Bouwjaar: 2008, Brandstof: Diesel, Motorcode: BRB 1.9tdi 85kw

Probleem,
Audi a4 motor, loopt met ploffende geluiden lijkt uit de inlaat(via luchtfilter) te komen, loopt ook niet helemaal op 4 cilinders
geen foutcodes aanwezig, nokkenas in goede staat, motor trekt goed en rookt weinig, ik heb het geluid ook wel eens gehoord bij een motor met een te laag oliepeil, bij deze uiteraard goed, iemand nog een idee? lijkt mij een verstuiver?

Roelof10193

Geplaatst door Roelof10193 (0) PRO , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Audi A4? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

Petros (0) PRO, 12 jaar geleden

controleer eens de als aan de uiteinden van de tuimelaars assen van de pompverstuivers, de afluitdopjes van de olietoevoerkanaal er nog in zitten, als deze er niet meer in zouden zitten, zou de oliedruk dalen in de cilinderkop waardoor de hydraulische klepstoters zich niet genoeg vullen met olie en daardoor ook lawaai beginnen te maken. mvg Petros

ricky (0) PRO, 12 jaar geleden

Is het een "plop plop plop" geluid? Zoja, kijk dan maar heeeel erg goed naar de klepstoters, waarschijnlijk zijn deze dan gebarsten of ingedeukt. Als dat zo is dan ook heel goed naar de nokkenas kijken want die heeft dan ook geleden.

Je kan het vaak slecht zien met ingebouwde nokkenas maar als je de nokkenas verwijderd dan zie je het meteen als dat het geval is.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Audi A4 of stel zelf een nieuwe vraag.