Audi A6: Motor na een uur te warm

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.4 v6

Wie weet wat het probleem kan zijn of is?

De motortemparatuur blijft constant op 90 graden staan totdat de olie zijn normale temperatuur bereikt. Hier gaat ongeveer drie kwartier tot een uur aan voorbij. Alles is uitgelezen, geen foutmeldingen, waterpomp en thermostaat zijn in orde.
Als de motor te warm wordt, zet ik de kachel warm en vol uit en de temperatuur loopt binnen 2 minuten terug naar normaal. Ook als ik extra gas geef, zakt de temperatuur.
Wie kent dit probleem en weet de oplossing? Elke garage wil wel op zoek maar dat kost allemaal erg veel geld natuurlijk.
Alvast bedankt voor de reactie(s).
Erik

Erik Hoogzand

Geplaatst door Erik Hoogzand (0) , lid sinds 9 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Audi A6? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

kaleido 1 (1460) PRO, 9 jaar geleden

Hoe is de staat van de radiateur/condensor indien airco ?
Ernstige vervuiling zou een oorzaak kunnen zijn.
Systeem ontlucht goed , retour naar exspansietankje loopt continue ?

bandenspanning (0), 9 jaar geleden

Hi Erik,
Ik heb dit jaren terug gehad met mijn 2.4V6, de motor temperatuur liep op na lange tijd belasten naar 95 - max.100 grC. Niet in het rood, maar wel te warm. Voor het overige bleef 'ie netjes op 90. Dit was over na vervangen thermostaat, uitgevoerd bij vervangen tandriem.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Audi A6 of stel zelf een nieuwe vraag.