Audi A6: Temperatuurmeter oliepeilsensor zakt steeds weer naar beginstand

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.5 V 6 132 km

Het gele lampje ging af en toe branden van de oliepeilsensor. Wanneer het gele lampje ging branden zakte de temperatuurmeter naar 60 graden. (Beginstand) Hierdoor gisteren met de grote beurt de oliepeilsensor vervangen. Geen foutmelding meer, alleen echter wanneer de motor draait en op bedrijfstemperatuur komt en is blijft de temperatuurmeter op 60 graden staan. Wanneer ik de motor uit zet en daarna op contact zet geeft de meter de juiste temperatuur aan. Wanneer de auto langer op contact blijft staan zakt de meter weer naar 60 graden. Zet je het contact ff uit en daarna weer aan gaat de meter weer naar het juiste temperatuur om vervolgens weer te zakken naar 60 graden. Wat kan hier de oorzaak van zijn?

Wim HH

Geplaatst door Wim HH (0) , lid sinds 9 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Audi A6? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

Tiguan (0) PRO, 9 jaar geleden

is die uitgelezen? Kan de Temperatuursensor zelf zijn, of probleem in de dashboard Instrumentenpaneel

Wim HH (0), 9 jaar geleden

Vandaag weer bij de dealer geweest. Geen foutmelding. Heel vreemd, maken we de stekker van de oliepeilsensor los, dan geeft de meter weer de juiste stand aan. Wanneer we de stekker weer in de sensor drukken, gaat de meter weer naar de 60 graden stand. Dus ik dacht laat de stekker maar los, want vind de olietemperatuur belangrijker. Echter wanneer ik ga rijden, geeft de boordcomputer weer aan middels het gele lampje "oliesensor". Wanneer deze melding komt, zakt de temperatuurmeter weer naar de 60 graden. Heb zojuist weer de stekker gemonteerd van de sensor. Geen foutmelding meer dat de sensor stuk is, maar de olietemperatuurmeter blijft op de 60 graden staan. Rara. ( De olietemperatuursensors zijn dus nog wel goed (is ook getest))

audia4 (0) PRO, 9 jaar geleden

oliesensor in carter vervangen.

beredenatie: de computer heeft een gestabiliseerde spanning van 5 volt voor de diverse meetsondes. een van de sondes trekt om wat voor reden dan ook meer stroom dan de stabilisator kan leveren en trekt deze spanning naar beneden waardoor van alles gaat afwijken / storing veroorzaken.

Dat geval onder in het carter is een hardloper op dat gebied. Zitten wat halfgeleiders in, hebben als ze bezig zijn stuk te gaan de eigenschap om koud hun werk nog wel goed te doen, warm gaan ze door de mand. Gebruik ebay ffe om een nieuwe ander te vinden voor een fractie van de dealerprijs. tip hierin is dat Hella de oem leverancier is.

2e mogelijkheid maar minder waarschijnlijk. een slechte massaverbinding.

Wim HH (0), 9 jaar geleden

Hallo
Bedankt voor de reacties. Heb een nieuwe oliepeilsensor van Hella gekregen van BoelM en geplaatst. Probleem is opgelost.
De vorige imitatieversie was wellicht niet de meest juiste exemplaar.
Voor een ieder die hetzelfde probleem heeft of krijgt, plaats dan een originele of de HELLA motoroliepeil sensor
Art. Nr.: 6PR 008 079-071. Deze is nl geschikt voor als je een extra olietemperatuur meter in je dashboard hebt zitten.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Audi A6 of stel zelf een nieuwe vraag.