Audi A3: Motor trekt niet goed meer

Bouwjaar: 1998, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6 AKL

Hallo,

Mijn Audi accelereert niet meer zoals het hoort. Hij gaat niet lekker door en loopt dan ook schokkerig. Bovendien valt hij soms in een keer weg maar dat duurt nog geen seconde en je kan gewoon doorrijden. Heb de auto uit laten lezen en daaruit bleek dat de toerentalsensor niet goed zou zijn, stond wel bij sporadisch (zou een verklaring kunnen zijn voor het wegvallen af en toe?). Nu heb ik één, maar ik ben bang dat ik de verkeerde heb. De krukaspositie sensor heb ik gevonden achter het oliefilter. Is dit hem? Dan heb ik dus een verkeerde sensor...

Heb de luchtmassameter al vervangen maar dat hielp niet. Dan is er nog het probleem van de temperatuur meter. Deze loopt tijdens het rijden amper op tot zo'n 65 graden, ga je echter filerijden dan loopt hij wel op naar 90 graden. Ga je daarna weer gewoon rijden dan keert hij weer terug naar 65 graden. Bij de dealer zeiden ze dat ik deze problemen los van elkaar moet zien, maar ik lees heel andere dingen.

Verder net de vacuum slang van de rembekrachtiger en de slang van het gasklephuis naar het luchtfilter vervangen. De vacuum slang was slecht en het klepje in de slang naar het filter was ook slecht. Daarom dat dus ook op advies van dealer vervangen, en is ook logisch.

Ik hoop dat iemand mij hier verder kan helpen...

Groet,

Jeroen

Jeroen12345

Geplaatst door Jeroen12345 (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Audi A3? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

8 Reacties

oldford (0) PRO, 14 jaar geleden

Begin maar met de thermostaat te vervangen. Dan wordt de motor warmer en verbruikt in ieder geval minder brandstof.
Dan nog maar eens testen.

Jeroen12345 (0), 14 jaar geleden

Oké. Maar de temperatuur sensor of de thermostaat zelf, of misschien beide? Brandstof verbruik viel me ook op dat hij wel meer nam. En gaat hij daar ook beter van draaien?

stefan84 (0), 14 jaar geleden

Als hij zo schokt, zie je dan ook de toerenteller weg vallen ?

Heb je eventueel nog een foutcode nummer ?

Het niet op temperatuur komen komt door de thermostaat, zoals Oldford al aangaf.

De krukaspositie sensor vind je meestal op het onderblok ( 3 polige stekker )

Jeroen12345 (0), 14 jaar geleden

De toerenteller valt dan inderdaad weg. Helaas heb ik geen foutcodes voor je, die werden niet aangegeven door de uitleesapparatuur anders had ik ze opgeschreven. Nogmaals de thermostaat vervangen en niet de temperatuur sensor? Krukaspositie sensor zit inderdaad op het onderblok achter het oliefilterhuis. Heb nu de verkeerde. We zouden dus wel kunnen spreken van twee storingen denk ik. Ik ben nieuw hier, kan ik gewoon hier weer reageren of moet ik een mail sturen naar de raad gevers? Dank.

oldford (0) PRO, 14 jaar geleden

Gewoon hier bliven reageren. We zijn altijd benieuw naar de uiteindelijke oplossing.

stefan84 (0), 14 jaar geleden

De BDP sensor zit onder de bobine zeg maar, en is tevens de toerentalsensor..

Als hij schokt of overslaat zou dit best wel eens je probleem kunnen veroorzaken, zeker omdat die fout vaker sporadisch voorkomt, omdat de motor niet goed op temp komt is probleem nr 2, dat staat los van het schokken maar komt door een niet goed functionerende thermostaat!

Gr Stefan

Jeroen12345 (0), 14 jaar geleden

Vandaag BDP sensor en thermostaat besteld. Als het goed is komt het donderdag. Ben benieuwd. Laat het nog weten of het gewerkt heeft!

Gr.

Jeroen12345 (0), 14 jaar geleden

Hallo,

Net de BDP sensor en de thermostaat vervangen. Motor trekt weer zoals het hoort en ook de temperatuur loopt mooi naar de 90 graden! Probleem opgelost dus. Moet de gasklep nu ook weer afgesteld worden want stationair loopt hij wat te veel toeren en staat een beetje te "melken"... en is er een manier om dit zelf te doen? Is hier namelijk geen garage in de buurt die dat kan. Bedankt u allen voor de reacties, top!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Audi A3 of stel zelf een nieuwe vraag.