Audi A4: Motorkapslot defect, trekkabel achter vergrendeling geschoten??

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1900 Diesel 130pk

Bij mijn laatste inspectie heb ik de motorkap gesloten op een normale manier, hoogstwaarschijnlijk is de trekkabel achter een vergrendeling los geschoten want ik krijg nu de motorkap met geen mogelijkheid meer open. Vanaf de buitenkant is een audi goed afgewerkt en kom je bijna niet bij het motorkapslot.

Wie heeft hier ervaring mee of eerder meegemaakt, zou toch graag het kappie weer willen openen.

Met vriendelijke groeten,

Marco Pikkemaat

Marco Pikkemaat

Geplaatst door Marco Pikkemaat (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Audi A4? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

P. Kelder (0) PRO, 17 jaar geleden

[quote=Marco Pikkemaat]Bij mijn laatste inspectie heb ik de motorkap gesloten op een normale manier, hoogstwaarschijnlijk is de trekkabel achter een vergrendeling los geschoten want ik krijg nu de motorkap met geen mogelijkheid meer open. Vanaf de buitenkant is een audi goed afgewerkt en kom je bijna niet bij het motorkapslot.

Wie heeft hier ervaring mee of eerder meegemaakt, zou toch graag het kappie weer willen openen.

Met vriendelijke groeten,

Marco Pikkemaat[/quote]
ik ken het verhaal, helaas is het mij ook eens overkomen.... voorheen heb ik een cursus gedaan uitdeuken zonder spuiten, met zo'n pen met een iets kromme punt heb ik via het slot van onderaf de motorkap weer open kunnen krijgen.. was wel even zweten :(

paul,

erik2819 (0) PRO, 17 jaar geleden

Inderdaad van onder af op een hefbrug tussen de motor en de radiateur door proberen om bij het slot te komen.Het is dan makkelijk om een voorbeeldauto er bij te hebben.Gr Erik.

thieu (0), 17 jaar geleden

Beste Marco,
waarschijnlijk is de (plastic) buitenkabel houder uit het slot geschoten tegen tpv motorruimte.
Ik heb mijn grill eruit "gesloopt" om daarna de slotvanger van de motorkap te kunnen schroeven. Ik heb totaal geen plek tussen de motor en de radiator ( 3.0 V6) .
Vanuit de onderzijde zoals Erik het omschrijft kan alleen als je de situatie verrekte goed kent.
Het slot is zgn symetrisch uitgevoerd, dat wel zeggen dat zowel vanuit RHD als LHD zijde de kabel gemonteerd kan worden. In jouw geval komt de kabel vanuit LHD zijde dus dat betekent dat, zeg maar, vauit RHD zijde een palletje vrij is wat je evt kunt bereiken vanuit de onderzijde. Probeer op een of andere mannier de situatie ter plekke te verkennen, spiegeltje??.........

Succes,
Thieu

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Audi A4 of stel zelf een nieuwe vraag.