Audi A3: Motortemperatuur loopt op

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6

Hallo,

Ik ben in het bezit van een Audi A3 van het bouwjaar 2001, en ben sinds dat ik hem heb, aan het stoeien met een, waarschijnlijk elektronisch probleem.

PROBLEEM:

op wat langere afstanden, loopt de temperatuur volgens de meter op. Als hij bij de 120 °C komt, gaat het alarm van de boordcomputer af. De koelventilator slaat gewoon aan. Na een tijdje zakt te temperatuur terug naar 90 graden, gaat het alarm weg, en na een tijdje slaat de koelventilator af.

soms herhaald zich dit 3x op een rit van 40 km, de andere keer heb ik er dagen geen last van. op korte afstanden (<20 km) heb ik het probleem nauwelijks. Soms komt het voor dat na 5 km de meter al op 90 graden staat, en daarna weer zakt naar de 60 graden.

VERVANGEN:

- beide sensoren van de meter 2x vervangen
- de waterpomp schoongemaakt
- de waterpomp vervangen
- motorregelsysteem vervangen
- thermostaat vervangen
- radiateur schoongemaakt

De auto staat nu bij een VW/audi garage, maar daar staan ze zo langzamerhand ook voor een raadsel. Ik vermoed dat het probleem zich al voordeed toen ik hem kocht, maar die garage heeft zich behendig door de garantieperiode gewerkt. Ondertussen ben ik ten einde raad. heb me al suf gezocht op internet.

De auto is verder fantastisch, maar begin er steeds minder aan te beleven.

HELLUP!!

gibson02

Geplaatst door gibson02 (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Audi A3? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

oldford (0) PRO, 14 jaar geleden

Een storing gemeld IN de garantie-periode valt gewoon onder de garantie ook al is die op het moment van repareren buiten de garantie.
Als je zwart op wit kunt bewijzen dat die storing gemeldt is en niet verholpen, zou ik gewoon garantie claimen.

Vraag: geeft het dashboard wel goed aan? Proefrijden met aangesloten uitleesapparatuur en koelvloeistof temperatuur die de motor geeft vergelijken met dashboard.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Audi A3 of stel zelf een nieuwe vraag.