Audi A4-Avant: multitronic adaptation procedure handmatig aanpassen

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Diesel, Motorcode: AYM

Het probleem,

Er staat hier een a4 avant 2.5 TDI AYM bakcode FSL waarvan de mulittronic is aangepast.
Daarbij is het volgende vervangen.

Hydraulische regeleenheid
Lamellenpakket omgebouwd naar 7-lammellen
Nieuw ATF filter
Bak gespoelt
Software update uitgevoerd

Nu is het zo dat de auto in principe goed rijdt, de problemen van schokkerig wegrijden en schommelend toerental bij constante snelheid zijn verholpen.
Alleen wanneer de auto 's ochtends echt koud is en de schakelhevel wordt in de D stand geplaatst begint de auto te schokken.
Wanneer de olietemperatuur van de bak ook maar eningszins omhoog komt verdwijnt het probleem
Daarnaast is het zo dat wanneer de auto 5 minuten lang stilstaat in D-stand met rempedaal ingedrukt er af en toe een heel kort schokje optreed.

Nou heb ik de procedure voor het aangrijpingsmoment van de vooruitkoppeling al een keer opnieuw doorlopen , helaas geen resultaat

Wanneer alle leerwaarden gewist worden blijft de auto gewoon stilstaan in D-stand, de automatische procedure begint bij een stroomsterkte in meetwaardenblok 10 van 0.245 A en er wordt met stappen van 0.010 A verhoogd. Bij een waarde van 0.355 A is het probleem verholpen. Helaas stopt de procedure pas bij 0.375 A waardoor het probleem blijft bestaan.

Weet iemand misschien of dit handmatig is af te stellen met VAG-COM, en wat de codering moet zijn

scarriere

Geplaatst door scarriere (0) PRO , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Audi A4? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

Alex218 (0) PRO, 16 jaar geleden

weet je 100 % zeker dat de juist ehoeveelheid olie erin zit en volgens juiste procedure is gepeild, warmgereden, gecontroleerd en toegevoegd? Is een nogal gecompliceerd verhaal namelijk.

scarriere (0) PRO, 16 jaar geleden

Het spoelen en afvullen van de bak is het enigste wat door de Audi dealer gedaan is, ik ga er dus vanuit dat het goed gebeurd is. Helaas is dat dus niet zeker

Ary (0) PRO, 16 jaar geleden

Je zegt dat alleen het spoelen en afvullen door de Audi dealer is uitgevoerd. Wie heeft de bak aangepast dan ? Dit is een specialistisch werkje die alleen door een Audi werkplaats uitgevoerd dient te worden. Hier zijn toendertijd speciale trainingen voor gegeven aan de Audi specialisten.

scarriere (0) PRO, 16 jaar geleden

De aanpassing is gebeurd volgens de officiele procedure met het juiste gereedschap

Alex218 (0) PRO, 16 jaar geleden

als de dealer dat heeft gedaan (afvullen) en die klacht zat er vooraf niet in, zou ik toch eerst eens met hen overleggen.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Audi A4 of stel zelf een nieuwe vraag.