Audi A4: Multitronic revisie of nieuw?

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Benzine, Motorcode: 3.0 v6

Ik sta voor de keus om de Multitronic van mijn A4 3.0 cabriolet te laten reviseren bij xxxxx (prijs tussen de 1500 en 3500 euro all-in) of een nieuwe bak bij de lokale Audi specialist a 4100 euro ex btw en inbouw.

De MT schokt en bonkt bij het wegrijden, afremmen. Hij kruipt nog wel wanneer de motor koud is, maar doet dat niet meer als de motor warm is, dan resulteert het wegrijden in een schok, mits je goed met je gaspedaal overweg kan.

De Audispecialist zegt dat ik het beste een nieuwe bak moet nemen, deze heeft al de 7 lamellen, elektronische regelunit is ook nieuw etc. Bij revisie wordt alleen een deel van de bak vervangen, zegt men. En op basis van ervaring komen meeste gereviseerde bakken weer terug met problemen. Ook kan het zijn dat de interne onderdelen weer 'geupgrade/verbeterd' zijn ipv gereviseerde onderdelen.

Wat is wijsheid hierin? Bij revisie reken ik op die 3500 euro die het me gaat kosten. Bij een geheel nieuwe bak toch tegen de 5000 euro inclusief inbouw en btw.

Ronny007

Geplaatst door Ronny007 (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Audi A4? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

P. Kelder (0) PRO, 12 jaar geleden

Ronney

Een geheel nieuwe of een revisie bak is om het even..., ze voldoen allemaal aan de upgrade van nu.
Dat sommige verkopers altijd in hun straatje praten is alom bekend..

Maak een keus die het best bij je budget past...

Gr. paul

Ronny007 (0), 12 jaar geleden

Inmiddels een aantal maanden verder. Ik heb destijds toch voor de revisie gekozen.
De auto rijdt inmiddels perfect.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Audi A4 of stel zelf een nieuwe vraag.