Audi A4: Olie peilen

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.0

Hallo,

Als ik mijn olie met een koude motor peil staat ie op max of er net onder op de peilstok, na stukje rijden peil ik mijn olie nog eens met warme motor. Geen drup olie op de peilstok. Uiteraard staat de auto dan al een uur op een vlakke ondergrond. Het lijkt wel of dat de olie niet snel genoeg zakt. De volgende morgen geeft ie weer max aan op de peil. Waar kan dit aan liggen en moet ik me zorgen maken.

Ook wil ik mijn kettingspanner en ketting vervangen maar twijfel of dat ik de nokkenasversteller moet vervangen. Volgens de garage kan ik dat het beste ook maar doen maar ze weten niet eens of het getik hiermee opgelost word. Gezien de hoge kosten wil ik toch graag wat advies van jullie. Ik hoor een tikkend geluid achterin de motor als deze warm wordt. Bij een koude start hoor ik niks tot na zo'n halve minuut en dan begint het geratel. Deze lijkt wel luider te worden naarmate de motor warmer wordt. Het getik blijft constant en gaat niet mee met de toeren. Is binnen ook niet te horen. Kan dit getik nog door iets anders worden veroorzaakt.

Alvast bedankt.

groet

AudiA42.0

Geplaatst door AudiA42.0 (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Audi A4? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

arjankempeneers (0) PRO, 12 jaar geleden

Klepstoters doorgesleten en nokken afgesleten. Hadden wij met een TT met 1 nokkenas. Wat de oorzaak was weten we niet. Oliezeef was al eerder vervangen, maar daar was eigenlijk niets mee. Olie aftappen en opvangen of er slijpsel in zit. Hydraulische spanner distributie kan ook lawaai maken als deze lekt. In de olieaanvoer van de kettingspanner zit trouwens ook nog een zeefje. Ik zou eerst het kleppendeksel er maar eens afhalen en distributie bekijken (spanning van de riem).

P. Kelder (0) PRO, 12 jaar geleden

Beste AudiA42.0

Inmiddels heb je al 2 topics geopend relatief aan dit probleem, dit is niet echt de bedoeling.

http://www.problemcar.nl/viewtopic.php?i...

Hou het overzichtelijk voor jezelf en ook anderen.

Daarom is dit topic gesloten....

Moderator Problemcar

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Audi A4 of stel zelf een nieuwe vraag.