Audi 80: na het ontluchten van de remleidingen weer lucht in de leidingen

Bouwjaar: 1995, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.0

hallo ik heb een probleem voor 2 weken geleden heb ik mijn remleidingen ontlucht nu zit er weer lucht in wat kan ik hier aan doen

met vriendelijke groet, Hendrik

shadowrider

Geplaatst door shadowrider (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Audi 80? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

11 Reacties

Hans4040 (330) PRO, 11 jaar geleden

Eerst kijken of alles dicht is; ontluchtingsnippels, aansluitingen van metalen leiding naar flexibele leiding, remklauwen, enz.
Remvloeistof potje op nivo?

shadowrider (0), 11 jaar geleden

remvloeistof is op nivo verlies dus niks na twee keer pompen heb ik volledig druk

Punt (35) PRO, 11 jaar geleden

Hendrik ; trek de handrem eens aan en doe dan de proef . Het wil wel eens gebeuren dat de achterrem aan een kant zich niet stelt . Als er lucht ergens in het systeem zit voelt het sponzig aan en dat blijft zo. Als 2 maal trappen helpt moet er ergens ruimte zijn voor de vloeistof . Doe de test.
Succes.

shadowrider (0), 11 jaar geleden

ik heb de proef gedaan maar het blijft hetzelfde ik heb schijfremmen achter ik weet niet of dat wat uitmaakt ik weet ook dat er geen slangenklem op de rubberenslang van het vulpotje zit maakt dat wat uit

Punt (35) PRO, 11 jaar geleden

Ging er van uit dat je trommels had !!!! Je zegt dat er lucht in het systeem komt maar het staat in een lichte overdruk door de vloeistofkolom. Het voelt als zodanig aan ,maar het is misschien wat anders. Doe proef 2 .
Trap het rempedaal in maar zonder kracht..........en zie hoe diep het kan zonder op het vaste punt van remmen te komen. Op een zeker moment gaat het niet verder en begin je weer opnieuw maar weer zo langzaam mogelijk.Is de slag even diep ??? Als jij zeker weet dat de remmen goed zijn ingelopen en de klauwen gangbaar .........dan is de hoofdremcilinder defect.

shadowrider (0), 11 jaar geleden

heb de proef gedaan en heb uiteindelijk de hoofdremcilinder vervangen probleem is er nog steeds

Punt (35) PRO, 11 jaar geleden

Toch is lucht niet het probleem . Er moet een remklauw zijn die niet goed gangbaar is en daardoor te veel beweegt . Daardoor is er te veel vloeistof nodig om het systeem te vullen.
Welke dat is moet je zoeken. Je kunt met een griptang de rubber leiding dicht knijpen voor iedere klauw en dan zien bij welke de werking weer normaal aan voelt. Dan is die degene waarbij te veel vloeistof gevuld moet worden .Waarschijnlijk de geleide pennen . !!! Groeten.

audia4 (0) PRO, 11 jaar geleden

kan ook dat de flexibele remleidingen vervangen dienen te worden. deze hebben de neiging minder stijf te worden waardoor ze opblazen als een binnenband waar teveel druk op staat. meestal kom je wel ergens een bobbel tegen. Gaat goed totdat hij knapt.

heb al meer gehad dat mensen hun auto niet meer terug kennen na zo'n aktie...

shadowrider (0), 11 jaar geleden

ik zal er naar gaan kijken bedankt voor de tips. groeten terug

shadowrider (0), 11 jaar geleden

ik heb alles gecheckt kan geen bijzonderheden vinden kan het misschien in de remkrachtverdeler zitten moet je die afstellen?????
zo is er druk en zo valt de druk weg

Punt (35) PRO, 11 jaar geleden

Wat was de rede van ontluchten toen je er mee aanving?. Remboesters afstellen ? In alle bedieningselementen moet iets ruimte zittten ! Maar fouten daar geven andere klachten . Laat een hulp Remmen en jij kijkt of een klauw is die een zijdelinkse beweging maakt. Er moet naar mijn idee een geleiding vast staan. ! Groeten.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Audi 80 of stel zelf een nieuwe vraag.