Audi A4-Avant: niet starten en geen connectie motormanagement

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Diesel, Motorcode: AHU 1.9 TDI

Heb hier een audi staan met het volgende probleem. auto herkent als deze koud is de sleutels niet meer (sleutelsymbool in dashboard en aanslaan en gelijk weer uitvallen) tevens gaan bij het op contact zetten van de auto het accu en abs lampje zwak branden, ook de noodverlichtingsschakelaar knippert zwak (als deze niet aan staat). de dashboardlampjes gaan op een gegeven moment weer feller branden. Als de auto uiteindelijk aanslaat blijft de noodverlichtingsschaklelaar knipperen en gaan ook het abs en airbaglampje branden. Op de abs pomp hoor ik ook een relais klikken. Ik kan met de KTS van Bosch geen verbinding maken met het mmg, de abs en airbagcomputer. Combi instrument heeft geen storingen. Iemand enig idee of dit eerder bij de hand gehad?

Groeten Erik

02erik02

Geplaatst door 02erik02 (0) PRO , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Audi A4? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

oldford (0) PRO, 14 jaar geleden

Weet je iets van de voorgeschiedenis, of is dit zo maar ineens gekomen.
Is er soms elektrisch gelast aan de auto of een blikseminslag gehad?

02erik02 (0) PRO, 14 jaar geleden

Bedankt voor de snelle reactie,
Ik heb de auto nu al zo'n 6 jaar in onderhoud en dit probleem is zomaar ineens gekomen, er is niets ingebouwd in de afgelopen jaren en (voor zover ik weet) is er ook geen blikseminslag geweest. Ik heb net even met de klamt gebelt, en deze zegt dat het probleem zaterdag voor het eerst voorgekomen is, op de tweede sleutel wilde deze toen nog wel starten. Woensdag is er helemaal geen storing meer waargenomen, en donderdagavond is de storing weer teruggekomen.

Groeten Erik

oldford (0) PRO, 14 jaar geleden

Mogelijk een aarde probleem. Zitten alle aarde strips e.d. goed vast en zonder overgangsweerstand.

02erik02 (0) PRO, 14 jaar geleden

Alweer bedankt voor de reactie, t zat in het el gedeelte van het contactslot. Als je hard met de sleutel op en neer gaat werkt alles op een gegeven moment weer normaal.

Groeten Erik, en bedankt voor het meedenken.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Audi A4 of stel zelf een nieuwe vraag.