Audi A4-Avant: Nieuwe oliepijlstok

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.8T 120kW

Bij het checken van het oliepeil van mijn auto, kwam ik erachter dat iemand de pijlstok gesloopt heeft. De platic bovenkant is afgebroken van de metalen peilstrip. De monteur heeft gezien de breukrand, de peilstok schuin naar achteren getrokken, terwijl dit recht omhoog moet zijn.

Ik ben bang dat als ik de peilstok eruit trek plastic stukjes in het blok vallen en wil een nieuwe peilstok. ook moet ik een tang gebruiken omdat ik met mijn vingers geen grip krijg op de metalen strip. Waar kan ik deze krijgen (dealer natuurlijk) en wat kost zo'n dingetje ongeveer? Alvast bedankt.

Dead Silence

Geplaatst door Dead Silence (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Audi A4? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

P. Kelder (0) PRO, 15 jaar geleden

Onderdeeltje is los verkrijgbaar voor rond 3,-

Gr. paul

Dead Silence (0), 15 jaar geleden

Hallo Paul,

Bedankt. Ik neem aan bij de dealer?

P. Kelder (0) PRO, 15 jaar geleden

[quote=Dead Silence]Hallo Paul,

Bedankt. Ik neem aan bij de dealer?[/quote]
Oa... Brezan heeft het ook in het assortiment.

Gr. paul

auto-peter (0) PRO, 15 jaar geleden

Bedoel je nu de peilstok zelf,of het oranje(of rood)plastic stukje op de ijzeren buis?

Dead Silence (0), 15 jaar geleden

Ik bedoel het oranje plastic stuke bovenaan de peilstok, waar de ring aanzit om hem eruit te trekken en dat boven het kanaal uitsteekt waarin de metalen strip gaat. Het klemmen van de peilstok is ok en misschien iets te stroef (waardoor de bovenkant eraf is getrokken. Ik moet nu een tang gebruiken om hem aan het metalen stuk, waar normaliter het oranje plastic bovenstuk omheen zit, eruit te trekken.

Anderzijds moet ik ook zeggen dat de oranje plastic ringetjes (ook aan bovenstuk, echter in de kolom van de peilstok) ook aardig brokkelig lijken en die dus in het blok kunnen vallen. Aan de metalen strip zelf is niets kapot.

Kortom, ik heb een nieuwe peilstok nodig.

auto-peter (0) PRO, 15 jaar geleden

Denk dat peilstok enkel bij dealer te krijgen is.Plastic stuk op buis mischien wel in de automaterialen zaak.M vr gr Peter

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Audi A4 of stel zelf een nieuwe vraag.