Audi A4: OBD (I) aansluiting onduidelijk

Bouwjaar: 1996

Ik probeer uit te zoeken of en hoe ik mijn laptop kan aansluiten op de OBD (boordcomputer) van mijn A4, zodat ik hem kan uitlezen met VAG-COM. Voor zover ik op internet kan vinden zijn de meeste Audi's van '96 en nieuwer uitgerust met een OBD II interface. Alleen heeft een OBD II stekker minimaal 4 dragen, en de plug in mijn auto heeft er maar 3 ?! (PIN 4-massa-bruine draad, PIN 16-plus-rode draad, PIN 7-signaal-groene draad). Over oudere interfaces, zoals in de Audi 80, is op internet wel het een en ander te vinden, maar helaas niet over de variant in mijn wagen. Heeft iemand een idee?

Elmer

Geplaatst door Elmer (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Audi A4? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

audia4 (0) PRO, 19 jaar geleden

A4 van 1996 is OBDII compatible.

Aantal aansluitingen zegt niet alles dus. Het oude systeem (OBDI) bestond uit een blokje met 4 pennen (vierkant) de obdII is rechthoekkig en heeft er veel meer, maar hier zitten 3 of 4 draden in.......

Eigenlijk geld, als de OBDII stekker past en je hebt de juiste interface moet hij het doen. (diesels zijn wel eens kritisch)

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Audi A4 of stel zelf een nieuwe vraag.