Audi A4: kachel

Bouwjaar: 1997

Hoi ik heb een Audi a4 1600 g3.
Het probleem is het volgende . Als ik de kachel op warm zet word deze niet warm ,als ik rij ook niet .Maar als ik snel optrek wel .
Het lijkt wel als er dan koelvloeistof in de kachelradiator stroomt .Ik heb hem onlangs ontlucht zoals dit in de vraagbaak aangegeven staat Of heeft het misschien met de aansluiting op het koelsysteem van de verdamper te maken .Als deze verkeerd op de stroomrichting van het koelsysteem zit .
Wie heeft dit ook eens gehad .

j.s

Geplaatst door j.s (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Audi A4? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

audia4 (0) PRO, 19 jaar geleden

Dat ontluchten zoals in de vraagbaak van olving beschreven staat klopt niet helemaal, de lucht krijg je er pas echt goed uit als je het koelvloeistoftankje iets onder druk zet. (met een radiateur afpers tool) Het tankje losnemen en hoger wegzetten dan het ontluchtgaatje in de kachelleiding kan ook, de vloeistof loopt er dan uit.

doe je het zo als olving aangeeft loopt er juist lucht de slang in ter plaatse (het gaatje zit hoger dan het vloeistofniveau in het expansietankje)

succes

j.s (0), 19 jaar geleden

Harry bedankt voor de tip heb een dag naa mijn oproep het euvel verholpen door het volgende
heb de slang met het gaatje los gemaakt en iets naar achteren gehaald zo dat de lucht er uit kan vervolgens knijp ik voorzichtig in andere slang die ook op de kachel zit
dan druk ik het gaatje dicht en laat de andere slang langzaam los
een soort pomp evect dit heb ik een aantal keer gedaan met het resultaat dat de kachel het wwer doet maar ik zal het ook nog een keer doen zo als jij het zegt

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Audi A4 of stel zelf een nieuwe vraag.