Audi S8: oliedruk weggevallen onder het rijden

Bouwjaar: 2001, Motorcode: 4.2 40v

ik heb hier een s8 staan met een zwaar probleem. terwijl de eigenaar linksaf draaide in een lange bocht, kreeg hij kortstondig een alarm van weggevallen oliedruk en begon de motor zwaar te tikken. hij heeft hem meteen afgezet en mij gebeld om de auto te bergen. toen ik bij de auto kwam heb ik de auto kort laten draaien (starten en meteen weer uit na aanslaan) en hoorde ik het getik ook. mijn vermoeden is klepstoters leeggelopen maar ik hoorde verder niets wat duidde op lagerschade. het vreemde verder is dat het oliedrukalarm niet meer in beeld is geweest en de motorolie op peil is. wat heb ik hier nu aan de hand? wat gaat een revisie kosten? de auto heeft ondertussen 300.000 km gelopen. is dit voorval een vaker voorkomend probleem bij deze auto's en was dit te voorkomen geweest?

Geplaatst door

june (0)

al 19 jaar lid

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor jouw auto? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen via onderstaand kentekenveld.

Reacties

Oliedrukmeter aansluiten en kijken wat de druk is.

ricky 10
badge

16 jaar

ik heb gemerkt dat dit voorval iets unieks is en dat de meeste mensen hun vungers niet willen branden aan een revisie. vervangen van de motor is dus schijnbaar de enige optie. een enkeling durft te zeggen dat er nagenoeg geen schade zal zijn door het adequate handelen van de eigenaar. lijkt mij zeer onwaarschijnlijk dat er geen schade zou zijn. maar over de oorzaak tast iedereen in het duister. hij staat op dit moment bij een VAG-specialist die op verder onderzoek uitgaat naar mogelijke schade en de oorzaak. wordt vervolgt.

june 0

16 jaar

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Audi S8 of stel zelf een nieuwe vraag.