Audi S8 Forum

Zoek & filter binnen 221.280 topics
29 topics gevonden | Pagina 1 van 2

Audi S8

De Audi S8 is een high-performance model van de Audi A8. Het eerste model werd geïntroduceerd in 1996 en sindsdien zijn er vier generaties van de S8 geproduceerd. Het belangrijkste kenmerk van de S8 is de krachtige motor die de auto aandrijft. De S8 beschikt over een V8-motor met een vermogen van minstens 360 pk, waardoor de auto zeer snel accelereert en een topsnelheid van boven de 250 km/u kan halen.

De S8 is ook voorzien van sportieve eigenschappen zoals een aangepast onderstel, remmen en uitlaatsysteem. De auto heeft daarnaast een luxueus interieur met veel comfort- en veiligheidsvoorzieningen. De S8 is beschikbaar als sedan en als limousine, en wordt gezien als een van de meest exclusieve en prestigieuze modellen van Audi.

In 2019 werd de vierde generatie van de S8 gelanceerd, die voor het eerst gebruik maakt van een mild-hybride systeem om het brandstofverbruik te verminderen en de prestaties te verbeteren. De S8 beschikt ook over geavanceerde technologieën zoals adaptieve cruise control, lane departure warning, night vision assist en een groot touchscreen voor het infotainmentsysteem.