Audi A8: probleem automatische versnellingsbak

Bouwjaar: 1996, Brandstof: Benzine, Motorcode: 4.2 v8

hallo,

Ik heb audi a8 met 400.000 km op de teller. Ik heb voor 2 jaar geleden de versnellingsbak laten reviseren. hij heeft nu met die bak ongeveer 30.000km gelopen. De bak kreeg op een gegeven moment ligte schakelproblemen. Bij controle van het olie niveau kwam ik er achter dat ik 3 liter olie bij moest vullen. heb daar atf olie voor audi voor gebruikt. Hierna klapt de bak bij opschalen en terug schakelen. bij het uitlaten lezen zat er geen storing in. We weten niet welke olie er op heeft gezeten bij de rivisie, kan het zijn dat er problemen ontstaan door 2 verschillende olie's met elkaar te mengen? Weet misschien iemand wat het probleem is of kan zijn?

met vriendelijke groet,

brian

bjg grooters

Geplaatst door bjg grooters (0) , lid sinds 12 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Audi A8? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

gerard0123 (0) PRO, 12 jaar geleden

hoi
ik heb even opgezocht, de hoeveelheid olie die in een automaat gaat is 3L,
als je werkelijk zoveel hebt bijgevuld, zou er geen olie meer in hebben gezeten.

erwinvn (0) PRO, 12 jaar geleden

Er gaat 3 liter olie in bij verversen of bij demontage van het carter. Maar een volledige vulling is veel meer als 3 liter. Als ik het goed zeg een liter of 8.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Audi A8 of stel zelf een nieuwe vraag.