Audi a6: probleem met centrale portiervergrendeling

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.6 AFB v6 quatro

Het rechterachterportier reageert plotseling niet meer op de afstandbediening van de centrale portiervergrendeling. Het portier blijft dus gesloten. Ook bij het draaien van de sleutel in het slot reageert het rechterachterportier niet. Het knopje aan de binnezijde van het portier reageert wel bij de bediening van de centrale vergrendeling maar hij komt niet van het slot af. Ook vanuit de binnenzijde is het portier niet meer te openen.
Wie weet de oplossing?????

ronald60

Geplaatst door ronald60 (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Audi A6? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

erwinvn (0) PRO, 18 jaar geleden

Zeer waarscijnlijk is de sloteenheid zelf defect. Reageert niet meer op de signalen. Zelf als vaker meegemaakt. Je kunt afwachten tot hij toevallig een keer weer reageert. Dan uiteraard niet meer op slot doen en direct het slot vervangen.
Of proberen de portierbekleding te demonteren met gesloten deur. Is wel moeilijk zonder te beschadigen. En dan het slot forceren. Succes

ronald60 (0), 18 jaar geleden

Badank voor het advies. Zal de komende week eens kijken wanneer ik er aan toe kom om de portierbekleding van een gesloten portier te verwijderen. Tips om dit klusje zonder schade uit te voeren zijn welkom.

Gr. Ronald

P. Kelder (0) PRO, 18 jaar geleden

dit gaat jou nooit lukken ronald, bespaar je de moeite, overgens een deurpaneel verwijderen met een gesloten deur, lukt bij geen enkel merk auto.. tenminste als ie er heel af moet? ga je de boel toch forceren, dan val je bij audi in de hoofdprijzen, dan forceer je ook nog eens je spaarvarken!

men zou met vag-com de storing, het slot kunnen resetten/aansturen.. hopelijk dat het slot zich weer ontgrendeld en anders wordt het lepelen met geduld...

paul,

ronald60 (0), 18 jaar geleden

Slot inmiddels vervangen. Resetten bij de dealer leverde geen resultaat op en lepelen was m.i niet mogelijk. In het slot zaten twee motortjes waarvan er een defect was. Dit was het motortje dat het slot vergrendelde. Binnenbekleding nagenoeg zonder schade verwijderd met gesloten portier. Hiervoor wel de bekleding van de B en C stijl moeten verwijderen. Slot daarna geforceerd waarna het portier weer geopend kon worden

Bedank voor de adviezen
Gr. Ronald

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Audi A6 of stel zelf een nieuwe vraag.