Audi A6 Avant: Problemen automaat versnellingsbak

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Benzine, Motorcode: 3.0 Quattro

Foutmeldingen:17125/P0741; 18228/P1820; 18238/P1830; 17118/P0734

Mijn Audi A6, 3.0 Benzine, Automaat, Quattro; jaar 2001, KM 235.000.
Sinds één week storing met rijden, uitgelezen door Pon. Ik moet veel toeren maken om door te schakelen naar een volgende lage versnelling (van 1 naar 2 en 3). Terugschakelen van 2 naar 1 bij stilstand gaat met schik (incidenteel). Heeft iemand enig idee wat de oorzaak kan zijn en belangrijker nog; hoe kan ik dit betaalbaar oplossen, incl. kostenindicatie.

janpieterl

Geplaatst door janpieterl (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Audi A6? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

P. Kelder (0) PRO, 13 jaar geleden

JP Lauwen

Neem aan dat PON niet alleen heeft uitgelezen en u ook een reparatie voorstel heeft gedaan?

Gr. pul

janpieterl (0), 13 jaar geleden

Yep, over drie weken nader onderzoek, en dan moet ik rekening houden met een nieuwe versnellingsbak of een revisie. Maar ik vroeg me af of deze storingen bekend zijn en eventueel eenvoudiger zijn te verhelpen. Dus wie het weet, mag het zeggen.

P. Kelder (0) PRO, 13 jaar geleden

Denk niet dat het probleem mechanisch is gezien het aantal foutcodes. Denk eerder aan het regelapparaat of de bedrading daarvan.

Advies: maak goede afspraken omtrent deze reparatie dat u straks niet een nieuwe bak betaald en daar het probleem niet zat.

Gr. paul

Funhouse (0), 13 jaar geleden

Komt mij heel erg bekend voor,
bij mij (2.5.tdi,tiptronic)was het de koppelomvormer.Uiteindelijk bleek de bak zelf ook niet meer zo fris en is uiteindelijk zelfs in de soep gelopen.
bij Coen Donkers in Veghel hebben ze een gereviseerde bak en nieuwe koppelomvormer geplaatst,alles liep daarna weer asl nieuw.
dit heeft rond de 3000 euro gekost.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Audi A6 of stel zelf een nieuwe vraag.