Audi A6: problemen startonderbreker Audi A6 (Audi 100 model)

Bouwjaar: 1997

Bij een Audi A6 2.8V6 193 pk van bouwjaar 2-1997 (het Audi 100 model) doet zich het volgende probleem voor;
zodra je de auto start lopt de motor heel even en slaat vervolgens gelijk weer af. Start je daarna de motor gelijk weer, dan blijft deze wel lopen. De leesspoel van de startonderbreker hebben we reeds vervangen, en de bekabeling van de leesspoel naar de unit van de startblokkering is reeds gecontroleerd op kabelbreuk. Het probleem doet zich helaas nog steeds voor. Dit euvel doet zich overigens niet altijd voor.

H.Terpstra3912

Geplaatst door H.Terpstra3912 (0) PRO , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Audi A6? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

erwinvn (0) PRO, 18 jaar geleden

dan blijft alleen het regelapparaatje maar over naar mijn idee.
Je kunt nog proberen of het met de reservesleutel wel goed gaat.Wie weet is de transponder in de sleutel niet fijn meer

D.K.CARS1857 (0) PRO, 18 jaar geleden

Je kan uw sturing van de computer doos naar de onsteking controleren als die het blijft doen als ook sturing benzine pomp bijop starten als deze sturing blijven krijgen moet je het niet verder zoeken bij de start onderbreking(transponder)

H.Terpstra3912 (0) PRO, 18 jaar geleden

Reservesleutel geeft dezelfde symptomen. Als het regelapparaatje de oorzaak zou zijn, dan zou de auto toch helemaal niet starten. Elke 2e keer dat je de auto start, blijft de motor wel weer lopen.

erwinvn (0) PRO, 18 jaar geleden

Toch zal het me niets verwonderen dat het in het apparaatje zit. ik werk zelf bij een audi dealer en maak vaak deze problemen mee. als je t zeker wil weten laat m dan uitlezen bij een garage.

Hans4045 (0) PRO, 18 jaar geleden

contact blokje dan.

Hans

H.Terpstra3912 (0) PRO, 18 jaar geleden

Zijn zelf in het bezit van een VAG 1551 en een VAS tester (Seat). Is het mogelijk, als je het regelapparaatje vervangt van de startonderbreker, deze zelf te programmeren. Bij de nieuwere VW's en Audi's dient dit online te gebeuren.

erwinvn (0) PRO, 18 jaar geleden

Als je geluk hebt staat de geheincode op t regelapparaatje onder een krasvakje. dan kan t wel. anders zal je naar de dealer moeten en online inleren

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Audi A6 of stel zelf een nieuwe vraag.