Audi A3: quattro onderhoudt?

Bouwjaar: 2001

Beste lezers hierbij een vraagje?
Ik ben van plan om een A3 TDI Quattro te kopen van 2001.
Nu is mijn vraag is het quattrosysteem een onderhoudsgevoelig systeem en in welk tijdsbestek en of kmst moet er iets aan gebeuren of worden gecontroleerd? Heeft het ook invloed op de prestaties? (topsnelheid)2 of 4 wiel aandrijving?

Mcws

Geplaatst door Mcws (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Audi A3? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

P. Kelder (0) PRO, 18 jaar geleden

opzich is een quattro systeem onderhoudsvrij! tenzij er lekkages zichbaar aanwezig zijn! (dan wordt het een duur verhaal) let daar dus goed op!

iets of wat zweten kan totaal geen kwaad.. (is eerder een eigenschap)

kwa prestaties maakt het niks uit.. een quattro moet je ervaren! dat is een beleving opzich.

stuurt messcherp onder alle wegomstandigheden.. (waar een ander voor de bocht het gas los laat geef jij er nog een beetje bij) met een quattro lijken bochten niet meer te bestaan...

ik rij zelf al jaren quattro, ik zweer het erbij...

het kent één nadeel, bij het gaan vervangen van de banden zijn het er altijd vier!

paul,

audia4 (0) PRO, 18 jaar geleden

Er zijn nog een paar nadelen, (ja ja ik kijk weer centjes, kan ik er wat aan doen dat ik Hollander ben)

De auto is zwaarder dan zijn 2WD broertje, dus zit een wegenbelastinggroep hoger.
De auto heeft wat meer draaiende delen die ook een beetje energie opeten, dus het brandstofgebruik zal ook ietsepietsie hooger zijn.

Verder, fantastisch systeem, kopen dus!!!

Santa (0), 18 jaar geleden

MMMMMmmmmmmmmmmm, fantastisch? Qua rijtechniek wel degelijk. Man, wat een wegligging! Heb 3 jaar gestuurd met een Bora 4Motion. Ging weg bij 180.000 km en nog geen centje pijn! En hij werd echt gebruikt! Ook de Quatro techniek is subliem! Maaaaaarrrrrrrr, je betaalt wat je rijdt............ Onderhoud is niet goedkoop en wel bepalend voor de duurzaamheid! Dussssss, wil je kwaliteit, dan kost dat ook wat!

Mcws (0), 18 jaar geleden

Beste technici, Ik heb de auto inmiddels gekocht en kan zeggen dat het verschil duidelijk merkbaar is met een normale 2wd 96kw.
Je merkt amper dat drempels bestaan en wat een wegligging. Je merkt bij deze wagen al gauw dat er een heel ander onderstel van kracht is. Nogmaals perfecte en zeer fijne auto ()geen moment spijt.)

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Audi A3 of stel zelf een nieuwe vraag.