Audi A3: Vergrendeling stoel

Bouwjaar: 1997

Mensen ik heb een 3-deurs A3 TDi uit '97. Mijn bestuudersstoel blijft niet meer vergrendeld zitten. D.w.z. de zitting veert bij het uitstappen naar de positie waarin deze komt te staan als de de leuning naar voren klapt. Zonder belasting 'zweeft' de stoel in de hoogste stand. Als ik dan ga zitten klapt de de zitting naar beneden waardoor de cd-wisselaar(onder de stoel) overslaat. Heeft iemand een idee wat ik hieraan zou kunnen doen?

patje8414

Geplaatst door patje8414 (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Audi A3? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

11 Reacties

Santa (0), 18 jaar geleden

Hallo Patrick, ook ik heb dit al een paar keer gehad bij mijn A3 1.8 uit 1999. Met een beetje mazzel is het bij jou op dezelfde manier te herstellen als bij mij: simpel met een waterpomptang! Het is een beetje moeilijk om zo uit te leggen, maar ik ga er vanuit dat het probleem bij jou hetzelfde is als bij mij. Wanneer je je stoel helemaal naar voren schuift en omhoog klapt, kijk je vervolgens naar de linker onderkant van de stoel. Daar zitten allemaal palletjes en klauwtjes en dingetjes. 1 van die palletjes, een vrij plat plaatje, is waarschijnlijk verbogen. Hierdoor grijpt hij niet meer in zijn vergrendeling. Om nu uit te vinden welk palletje je moet hebben en weer recht moet buigen, moet je er even de tijd voor nemen en ook de passagiersstoel helemaal naar voren en omhoog klappen en vervolgens het mechanisme aan de RECHTER onderkant van de stoel bekijken. Klap langzaam de rugleuning naar achteren en houd daarbij de zitting in de hoogste stand. Kijk goed naar het mechanisme en je zult zien dat er een palletje/plaatje in een vergrendeling valt. Indien nodig dit een paar keer herhalen. Kijk nu bij je bestuurdersstoel en doe hetzelfde. Waarschijnlijk zul je dan kunnen zien dat de vergrendelingspal/plaat verbogen is. Gewoon terugbuigen in zijn verticale stand en de stoel vergrendelt weer als vanouds! Althans, bij mij.

Santa (0), 18 jaar geleden

Hee Patrick, heb je al wat succes geboekt? Laat even wat van je horen.

patje8414 (0), 18 jaar geleden

Ben ermee bezig heb al wel het één en ander gevonden wat naar mijn idee niet helemaal klopt in het vergrendelingssysteem. Moet nog eens beter kijken, maar moet een goede lamp erbij hebben, kan het moeilijk zien... Toch in elks geval bedankt. Als het wel of niet gelukt is hoor je het nog!

Santa (0), 18 jaar geleden

Een goeie lamp erbij is zeker geen onnodig iets. Het duurde bij mij ook een tijdje voordat ik zag waar het aan lag. Ben -tig keer heen en weer gelopen om beide stoelen te vergelijken.
Ik kan wel even proberen om er een foto van te maken, maar de weersverwachtingen lijken slecht, dus dat probeer ik wel als het weer iets rustiger is.

patje8414 (0), 18 jaar geleden

ik denk dat het opgelost is! Gisteren eens goed de boel bekeken, er was een borgringetje van een asje af, waar een plastic lip over een metalen slobring over een asje moest zitten. Toen ik deze allebei weer op het asje had gefriemeld werkte de gehele stoel weer als vanouds! Vandaag effe een nieuw borgringetje op de kop tikken en monteren, en dan zou het goed moeten zijn! Bedankt!

patje8414 (0), 18 jaar geleden

Dat viel dus tegen, net borgringetje erop gezet. Het ophoog komen en kantelen werkt weer zoals het hoort, maar de zitting blijft bovenin hangen! Klaas, zou je nog een foto kunnen maken?

P. Kelder (0) PRO, 18 jaar geleden

die dingen zijn bijna niet te repareren! gewoon gaan/laten vervangen! naar de sloop is ook een optie..

paul,

Santa (0), 18 jaar geleden

Vanmiddag heb ik de foto's gemaakt, Patrick. Moet ze nog even op de computer zetten. Zeg maar waar ik ze heen moet sturen (e-mail adres)

patje8414 (0), 18 jaar geleden

Alvast bedankt!!!
gilze@hotmail.com

Santa (0), 18 jaar geleden

De foto's zijn verzonden, Patrick. Ik hoop dat je er wat aan hebt. Succes! Laat je nog even weten of het al dan niet gelukt is?

patje8414 (0), 18 jaar geleden

Nou Klaas. Het is gelukt hoor! Net effe de waterpomp tang mee genomen uit de werkplaats een beetje aan dat palletje gewrongen en huuphuup auditruuk! Hardstikke bedankt!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Audi A3 of stel zelf een nieuwe vraag.