Audi A3: uitvallen moter bij zachter rijden en indrukken koppeling

Bouwjaar: 1998

De moter valt uit als men zachter gaat rijden tot bijna stilstand (bijv. voor een stoplicht) en de koppeling intrapt (zonder meteen terug te schakelen) de toerenteller gaat dan onrustig op en neer het acculampje gaat branden en de moter valt uit. Dit doet zich het snelst voor als; de airco flink staat te blazen op een warme dag, of als je net veel toeren hebt gemaakt om van zijn 1(2, 3,) naar zijn 4 bijv. te komen, en je moet onverwachts remmen.

Onze garageman heeft de moter uit laten lezen; en kreeg code 022D (drukschakelaar, servobesturing, massasluiting) en code 0208 als ik het goed lees (luchtvolumemeter, onderbreking/massasluiting).

Hij heeft een nieuwe servoschakelaar en massavolume meter ingebouwd; maar helaas het probleem is zelfs erger geworden. Soms brand alleen het acculampje, maar kun je gewoon doorrijden en als je weer gas geeft, gaat het weer uit.

Audi A3; 1.6 74 KW, brandstof: benzine, aantal cilinders: 4

cyberslien

Geplaatst door cyberslien (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Audi A3? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

audia4 (0) PRO, 18 jaar geleden

Massastrip van accu naar chassis en motor eens checken op de aansluitpunten. Misschien iets verrot of losgerammeld.

cyberslien (0), 18 jaar geleden

we hebben hem opnieuw uit laten lezen, nu bij de Audi dealer; er kwamen geen meldingen; wel viel het hen op dat het gasklephuis erg vervuild was.

Dit hebben we schoon laten maken, en omdat er wat speling op de gasveer zat is die wat aangespannen en nu valt hij niet meer uit.
Wel trilt de auto bij het stationair draaien

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Audi A3 of stel zelf een nieuwe vraag.