Audi A4-Avant: remblokken waarschuwing

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Diesel

goedendag
probleem remblokken waarschuwing
ik krijg als het ik contact aan zet een geluids en op mijn dasboard een melding van versleten remblokken als ik mijn stuur in de uiterste stand naar rechts zet ,staat mijn stuur recht dan is dit niet het geval (vermoedelijk een kabel breuk )In de kabelboom zitten ook kabels van een sensor die op de aandrijfas zit en de remblokken zijn goed.

Is deze kabel te vervangen en wat gaat dat ongeveer kosten of is er een andere oplossing?

gr jan

jan22

Geplaatst door jan22 (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Audi A4? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

erwinvn (0) PRO, 16 jaar geleden

Ja hoor deze kabel is prima te vervangen. Is een gecombineerde kabel met je kabel naar je abs sensor. Kosten weet ik zo niet maar zal wel meevalen denk ik

audia4 (0) PRO, 16 jaar geleden

Meestal is het stekercontact tussen de remblokken en kabel gammel, even de pennen iets naar elkaar toebuigen en probleem opgelost.

Meuwissen (0), 16 jaar geleden

Helaas hetzelfde probleen gehad. Oorzaak de kabel werd/wordt te strak gemonteerd toen de nieuwe blokken gemonteerd werden. Een van de kabels is gebroken aan de blok. Oplossing als je een tweedraads kabel systeem hebt doorknippen en gewoon door lussen . Het lampje is dan uit, echter je hebt dan geen waarschuwing meer voor versleten blokken aan de doorgeluste zijde. De andere kant werkt nog zoals het hoort. Bij vervangen van de blokken werkt alles weer normaal, omdat dan de kabel mee vervangen wordt.

jan22 (0), 16 jaar geleden

Mensen allemaal bedankt voor jullie reactie's ik heb nu een indicatie waar ik moet zoeken.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Audi A4 of stel zelf een nieuwe vraag.