Audi A4-Avant: Achterruitenwisser dood

Bouwjaar: 1996, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.9 tdi

Sinds enkele dagen werkt de achterruitenwisser niet meer. 1 week geleden begon de ellende; intervalstand helemaal van slag. Als er 1 keer gewist moest worden deed ie dat bijvoorbeeld 6 keer meteen achter elkaar. Deze stand zit er helemaal niet op, het is beperkt tot een intervalstand. Laatste dag met regen toch maar weer geprobeerd (de achterruit bij een Avant wordt nogal vies) waarbij de boel weer op hol sloeg. Na 1 minuut hield ie het voor gezien, maar onder het dashboard hoorde ik nog wel het tikken van een relais, heel vaak achter elkaar. Toen dat ophield was de ruitenwisser dood.

Wat nu? Volgens het boekje heeft de achterruitenwisser helemaal geen relais, maar hoe kan er dan een interval opzitten? De zekering is wel goed.

bartdehaas

Geplaatst door bartdehaas (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Audi A4? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

poppekast (0) PRO, 16 jaar geleden

zit wel een relais tussen maar die motortjes willen ook wel stuk gaan denk dat hier een nieuwe op moet

gr.marco

bartdehaas (0), 16 jaar geleden

Welk relais is het dan? Ondertussen zal ik eens kijken of ik het motortje kan controleren.

audia4 (0) PRO, 16 jaar geleden

Chassisnummer mee met een nieuwe halen, er zit verschil in die dingen. En uit ervaring weet ik dat ze niet uitwisselbaar zijn hoewel de stekers en de motor gewoon past.

bartdehaas (0), 16 jaar geleden

Bedankt voor de tips, maar ik ga niet meteen een nieuwe halen zonder zeker te weten of het motortje wel kapot is.

Eerst even op draadbreuk controleren, en daarna het relais (als ik wist waar het zat)

Thijs11395 (0) PRO, 16 jaar geleden

Toen de achterwisser van onze Golf van slag was, lag het aan kabelbreuk in de doorvoertule van carrosserie naar achterklep. Daar zou ik eerst zoeken. Het relais zou ik in de zekeringenkast zoeken - maar ja, een Audi is geen VW... (of toch)

bartdehaas (0), 16 jaar geleden

[quote=Thijs11395]Toen de achterwisser van onze Golf van slag was, lag het aan kabelbreuk in de doorvoertule van carrosserie naar achterklep. Daar zou ik eerst zoeken. Het relais zou ik in de zekeringenkast zoeken - maar ja, een Audi is geen VW... (of toch)[/quote]
In het boekje en bij het proberen van enkele relais in de zekeringkast kon ik helaas geen relais vinden dat iets met de achterruitenwisser te maken had. Dus heb ik alle moed bijeengeraapt en het motortje gedemonteerd. Het mechaniek van de ruitenwisser, het tandwiel en de heveltjes, zijn kapot, ook het asje voor het doorvoeren van ruitenwisservloeistof is afgebroken.

Hopenlijk vind ik binnenkort een goede vervanger.

Dank voor alle antwoorden.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Audi A4 of stel zelf een nieuwe vraag.