Audi 80: Remklauw vervangen -> temperatuur omhoog

Bouwjaar: 1991

Hallo,
Heb een Audi 80 1.6TD uit 1991. Bij de autokeuring bleek dat de handrem niet functioneerde en hiervoor moest de remklauw linksachter vervangen worden. Dat is gebeurd en de remschijven achter zijn ook vervangen. Nu ga ik een rit maken op de snelweg en loopt de temperatuur direct snel op naar de 100 als ik in zijn 5 rijd. De verwarming maximaal aanzetten maakt niet uit. Zodra ik terugschakel naar zijn 4 loopt de temperatuur terug naar de 90.
Het effect lijkt op een aanlopende rem. Maar de wielen lijken niet aan te lopen, zijn gewoon zonder weerstand te draaien.
Er is wel eens eerder gesleuteld aan mijn handrem en toen stond ie ook te strak en liep ook de temperatuur sterk op. Het geheel losser zetten en het probleem was opgelost.
Dit is echter een andere garage en ze zeggen dat ze dat wel willen doen maar dat de handrem losser zetten niet uit zal maken.
Heeft iemand enig idee? Alvast bedankt!
Peter

peterpm

Geplaatst door peterpm (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Audi 80? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

audia4 (0) PRO, 19 jaar geleden

Test even of de wagen weg te duwen is als de remmen vrij staan, is dit het geval dan is er geen probleem met de handrem. Het warm worden kun je dan zoeken in een thermostaat die niet voldoende meer opent, een verstopte radiateur of iets dergelijks.

En als je rem aan blijft lopen en je weet daar het volle vermogen in te pompen wordt de remschijf uiteraard zo blauw als een tientje. (guldentijdperk)

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Audi 80 of stel zelf een nieuwe vraag.