Audi A4: Roest

Bouwjaar: 1999

Mijn Audi A4 1.6 uit 1999 vertoont roestschade op de kofferklep. Om precies te zijn:
- Blaren op de richel boven de nummerplaat
- Roestplekken in de bovenhoeken bij de nummerplaat

De garage zegt dat het opnieuw spuiten ongeveer 200 euro's gaat kosten. Ik vraag me af of ik dit niet op Audi zelf kan verhalen ? Ze geven toch 12 jaar garantie op roest van binnenuit ? Auto is altijd bij Audi dealer in onderhoud geweest.

Wat moet ik doen?

janssene5137

Geplaatst door janssene5137 (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Audi A4? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

P. Kelder (0) PRO, 18 jaar geleden

ja idd, roest van BINNENUIT!

daar is nu geen sprake van! dat er zich nu roest vertoont kom door wrijving op de lak van buitenuit!

en dat is wat anders.. eric

paul,

frank_b (0), 17 jaar geleden

Ik heb hetzelfde gehad, bij aanschaf opnieuw laten spuiten, heb alleen de plekken in de hoeken toen niet gezien dus kan ik weer.... Gekke is dat het stukje boven de klep van kunstof is....

arie549 (0) PRO, 17 jaar geleden

deze auto heeft toch een verzonken carroserie? lijkt me niet dat het dan mag roesten door de zeer lichte wrijving van o.a de kentekenplaat.

Cor1822 (0) PRO, 17 jaar geleden

Het verzinken van de autocarosserie gebeurt met electroplating, er wordt een zeer dunne laag op de buitenkant van de plaatstalen chassis aangebracht, en er trekt wat zink in de directe bovenlaag.

Doorschuren zal de bovenlaag ook wegschuren, en dus roest kunnen optreden, regelmatig zelf je auto nalopen voorkomt dit, omdat je dit opmerkt en tegenmaatregelen kunt nemen, de garantie geldt ook dan alleen als de auto door de dealer is gecontroleerd en onderhouden op het gebied van corrosievorming.

Cor

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Audi A4 of stel zelf een nieuwe vraag.