Audi A4-Avant: Rookuitstoot alleen als auto lang stationair heeft gedraaid.

Bouwjaar: 2007, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.9 85kw BRB

Deze (lease)auto heeft pas 130.000 km gereden en rijdt prima. Alleen als de auto lang stationair staat te draaien en vervolgens trap je het gaspedaal in komt er een rookpluim uit.
Qua kleur en geur is het olie. Daarnaast verbruikt de motor ook wat olie.
Het lijkt een beetje op versleten klepsteelhoedjes, maar dat lijkt me wat snel bij een 3 jaar oude audi. Auto doet het ook met name tijdens filerijden. Bij wegrijden voor stoplicht is het niet te zien.

Wie kan ons helpen?

siataman

Geplaatst door siataman (0) PRO , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Audi A4? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

ricky (0) PRO, 13 jaar geleden

Kan zijn dat de afdichting van de pompverstuivers op de cilinderkop niet goed is waardoor er olie langs kan komen de cilinder in,maar meestal loopt de motor dan ook wel wat beroerder.
Verder heb ik eigenlijk bijna nog nooit klephoedjes of zuigerveren hoeven te vervangen bij v.a.g.

siataman (0) PRO, 13 jaar geleden

Klant geeft aan dat het met name voorkomt als de auto een 10 minuten stationair staat te draaien. Vervolgens rijdt de klant weg en rookt de auto gedurende enige tijd. Auto rijdt verder als een trein.
Klant klaagt hier al geruime tijd over. Bij de v.a.g. garage hebben ze al eens een toevoeging geprobeerd. Nu werden wij benaderd door de leasemaatschappij om de klacht eens onder handen te nemen.
Bij normaal gebruik is er niets aan de hand. Alleen dus als de auto lange tijd stationair draaid. We hebben geprobeerd met een camera in de cilinder te komen, maar onze lens is te groot voor het gloeibougiegat.
Omdat de leasemaatschappij eerst een diagnose wil hebben wij verder nog geen delen gedemonteerd. Eerst maar eens dingen uitsluiten en horen wat onze collega's voor een ervaringen hier mee hebben.

dutch123 (0), 13 jaar geleden

Mijn eerste gedachte:
Als de turbo een beetje olie lekt of via de carterontluchting, blijft de olie onder in de slangen staan (bij de intercooler).
Zodra je dan gas geeft, wordt de luchtstroom groter en neemt deze de olie mee.

126 (0) PRO, 13 jaar geleden

is de auto gechipt??

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Audi A4 of stel zelf een nieuwe vraag.