Audi A3: Ruitenwisser en sproeier achter werken niet. En foutmelding acht

Bouwjaar: 2004, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.0 FSI 16V

De ruitenwisser achter en de ruitensproeier achter werken niet meer. Daarnaast krijg ik de melding in het display dat de achterklep (A3- Sportback) niet goed gesloten is. Terwijl deze wel goied dicht zit.
Door de garage is er al een nieuwe achterklepsensor/schakelaar in gezet. Deze heeft 50 kilometer gewerkt en daarna kreeg ik weer dezelfde melding. Nadat de nieuwe sensor/schakelaar er in was gezet, deden de ruitenwisser achter en de sproeier achter het ook weer. Dat dan wel.

Nu ik weer de melding in het display krijg dat de achterklep niet goed gesloten is, weigert ook de ruitenwisser en sproeier elke dienst.
Als ik aan de hendel op de stuurkolom de boordcomputer ga raadplegen (knop boven op de hendel) dan verdwijnt de melding in het display dat de achterklep niet goed gesloten is. De ruitenwisser en sproeier doen het dan echter nog steeds niet.

Wie kan mij helpen?

Mijn garage zegt dat het vermoedelijk de boordcomputer is en dat deze vervangen moet worden. Kosten Bordnetz steuergerät (8p0 907 279C) meer dan € 300 euro. Ik wil dit bedrag eigenlijk niet uitgeven voordat ik zeker weet dat het steuergerät de veroorzaker is.

Zelf zit ik meer te denken (en te hopen) in een probleem met de hendel.

Wie heeft goede raad??

JaapAudiA3

Geplaatst door JaapAudiA3 (0) , lid sinds 11 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Audi A3? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

kaleido 1 (1680) PRO, 11 jaar geleden

Bedrading in de rubber thule tussen klep en dak is wel in orde?

JaapAudiA3 (0), 11 jaar geleden

Ja deze is helemaal nagelopen. Geen scheuren, breukjes e.d.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Audi A3 of stel zelf een nieuwe vraag.