Audi A4: schokken a4 2.4 cabrio

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.4 v6

Nadat ik ongeveer een half uur file heb gereden begint de auto nadat ik door kan trekken te schokken.
ik dacht eerst de automaat maar deze is recent nagekeken en voorzien van nieuwe ATF Olie. En 2 nieuwe kleppendeksel pakingen.
nadat ik de auto eens flink doortrap is het schokken verdwenen.
waaraan kan dit liggen.

joschua

Geplaatst door joschua (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Audi A4? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

joschua (0), 8 jaar geleden

Vanavond zelfde euvel gehad maar nu knipperde het lampje van de uitlaatgassen. Daarna lampje uit en reed de auto weer normaal.
wat kan dit zijn?
mvg. Jos

oldford (0) PRO, 8 jaar geleden

Dat knipperende lampje waarschuwt je dat de motor misfires heeft die mogelijk de dure katalysator(en) kunnen beschadigen.
Een misfire is het ontbreken van verbranding in een cylinder.
De oorzaken zijn legio: onstekingsprobleem (defecte bougie, bobine), mengsel probleem (valse lucht, defecte/verouderde sensor, etc.) of een mechanisch probleem (zoals een lekke klep).
Niet mee doorrijden want dan wordt de reparatie alleen maar nog duurder.

joschua (0), 8 jaar geleden

Volgens mij hoorde ik hem ook knallen in de uitlaat toen ik volgas gaf.
Kan de luchtmassameter zoiets ook veroorzaken?

joschua (0), 8 jaar geleden

Vandaag luchtmassameter uitgebouwd en schoongespoten met remmenreiniger daarna wat roet eraf geveegd. De auto reed beter en stotterd niet meer, reageerd ook directer op gaspedaal. Nu eens afwachten op lange termijn.
gr. Jos

Auto begon weer te schokken bij optrekken voor het stoplicht, heb toch het vermoeden dat de automaat zijn langste dagen heeft gehad. Tijdens het schokken gingen geen controllelampjes branden. Er valt niks uitelezen en zegt dat het om een mechanisch probleem gaat. Wat is wijs een revisie of multitronic van sloop met weinig km?

bandenspanning (0), 8 jaar geleden

Hi Joshua,
Een knipperend motor management lampje duidt op een probleem met de ontsteking en niet de uitlaatgassen. Je hebt een misfire op één of meer cylinders, ik denk aan bougiekabels of eventueel bobine. Succes!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Audi A4 of stel zelf een nieuwe vraag.