Audi TT 2000: Schrapend geluid rechts voor als ik naar links stuur

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Benzine, Motorcode: APX 225 PK

Hallo,

Ik heb sinds ongeveer een weekje het probleem dat als ik naar rechts stuur een schrapend geluid hoor ergens aan de linker voorkant en af en toe hoor je het ook tikken. Ik heb het idee dat er iets tegen de remschijf komt tijdens het sturen maar ik heb niks gezien met het wiel er af. Ik heb een filmpje gemaakt maar helaas hoor je de wind vooral, de eerste 5 seconden is het wel hoorbaar.

Hebben jullie enig idee wat het zou kunnen zijn?

[url=http://i1058.photobucket.com/albums/t402...][img]http://i1058.photobucket.com/albums/t402...[/img][/url]

WouterKB

Geplaatst door WouterKB (0) , lid sinds 11 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Audi TT? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

ricky (0) PRO, 9 jaar geleden

Van wat ik kan horen lijkt het een glad aanlopend geluid, alsof je met een mes over metaal schraapt/slijpt, dat bedoel je toch?
Loopt de ankerplaat niet aan tegen de remschijf?
Anders even een betere geluidsopname maken.

WouterKB (0), 9 jaar geleden

Ja dat geluid bedoel ik inderdaad, ik heb al gekeken naar de ankerplaat maar voor zover ik kon zien was dat het niet. Ik ga van het weekend nog even een keer kijken.

Ik heb wel eens een ashoes stuk gehad aan de rechter kant dus het zou eventueel ook de homokineet kunnen zijn maar aan het geluid te horen denk en hoop ik niet dat het dat is.

ricky (0) PRO, 9 jaar geleden

Nee een homokineet maakt een tikkend geluid. Haal eens het wiel eraf en kijk van bovenaf of onderaf tussen de schijf en die ankerplaat door, dan zie je zo of deze aanloopt of dat er wat anders tussen zit wat de schijf raakt.

WouterKB (0), 9 jaar geleden

Het geluid is uit zichzelf verdwenen denk dat wat ergens schraapte er tussenuit is gevallen.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Audi TT of stel zelf een nieuwe vraag.