Audi A6: slaat af, tot nu toe niet meer aan..

Bouwjaar: 2005, Brandstof: Diesel, Motorcode: 3.0

Hoe bestaat het..! Om andere auto van de parkeerplaats te rijden audi gestart, och, laat maar even lopen goed voor de accu.. Loopt 10 min, slaat ineens sspontaan af, opnieuw starten lukt niet, zelfs de startmotor draait niet. Uurtje wachten,startmotor draait weer maar motor slaat niet aan. sleutel gaat ook niet meer uit contact slot,
D-snaar niet gebroken. accu dag los, diesel bijgevuld, helaas, mag allemaal niet baten.
Zoiets hebben we nog nooit meegemaakt, wie heeft een idee?

paul500

Geplaatst door paul500 (0) PRO , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Audi A6? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

10 Reacties

ricky (0) PRO, 11 jaar geleden

Toch maar eerst ff uitlezen dan.

paul500 (0) PRO, 11 jaar geleden

Tja, uitlezen. Ik antwoord wat laat omdat we echt alles hebben geprobeerd..! We kunnen geen kontakt krijgen met het uitlezen motormanagment, wel met ABS e.d.
Zelfs uitlezen met een KTS gaat niet. We komen er gewoon niet in. Bekend bij Audi A6, of zou de computer gewoon stuk zijn? Kan toch niet zomaar gebeuren tijdens stationair loop? Sleutel gaat overigens nu wel uit kontakt. Ook valt op dat voorgloeilamp niet uit gaat. Wat nu..?

barrichello (0), 11 jaar geleden

Hoi Paul,

Heb je de reserve sleutel ook geprobeerd?
Als ik het mij goed kan herinneren zit de startonderbreker in de communicatie draad voor het motormanagement.
Als de startblokkering niet word vrij gegeven dan kan je ook niet in het motormanagement komen, de startonderbreking zit in de tellerklokken unit.
Zelf heb ik een keer de tellerklokken gedemonteerd en de KTS op de draden van de stekker van de tellerklokken aangesloten die naar het motormanagement toe gaan.
Welke draden dit zijn weet ik niet meer, maar dit is met een schema wel te achterhalen. (staat ook in de ESI bij de KTS 670)

Succes!!

Met vriendelijke groet,

Dennis.

erwinvn (0) PRO, 11 jaar geleden

Ik heb laatst ook het zelfde probleem gehad met een A6 bij ons in de garage. Auto wilde toen ook niet op contact. Ik kon toen in een aantal reg.app komen door contactsleutel in de startstand te houden. Gaat dan niet op contact, maar wel wat apparaten bereikbaar. Div storingen gewist en wilde toen weer op contact na div pogingen.
Het probleem zat toen in het regelapparaat voor start en toegangsautorisatie. deze zit bevestigd aan je stuurkolom. Het regelapp is alleen compleet te bestellen met je stuurkolom.

paul500 (0) PRO, 11 jaar geleden

Tja, als we zeker zouden weten dat het daarmee opgelost was, bestelde ik dat onmiddelijk. maar het blijft zo overteerbaar dat zoiets gebeurt terwijl de auto netjes stationair loopt?? De startmotor die het eerste uur niet meer draait? te vreemd.
Storingen die absoluut niet te wissen zijn..? Auto gaat overigens prima op contact, startmotor draait vrolijk rond. Bedoel je dat het misschien lukt om uit te lezen terwijl deze draait?

ricky (0) PRO, 11 jaar geleden

Je zegt: Storingen die absoluut niet te wissen zijn..?

Dus er staan wel storingen in de regelapparaten die je wel kan uitlezen? Zoja welke? Niet toevallig iets van can-bus of communicatie e.d.?

paul500 (0) PRO, 11 jaar geleden

Even een updatje van dit verhaal. Nog steeds geen vrolijk motorgeluid, alleen het onuitputtelijke geluid van de startmotor. Inmiddels is de VW/audi dealer erbij geweest met specifieke uitleesapparatuur. Ook hiermee lukte het niet om een nuttige uitlezing te maken. op het dashboard worden inmiddels 10-tallen foutmeldingen gegeven.
Vermoeden wordt toch steeds sterker dat de computer zomaar kapot is. Op aanraden van de dealer proberen we nu te achterhalen wat de voedingsdraden van de computer zijn. Krijgen die allemaal spanning? Maar wie weet welke draden daar spanning moeten krijgen??

ricky (0) PRO, 11 jaar geleden

Ja maar het is vaak zo dat mocht je motorcomputer stuk zijn oid dat andere regelapparaten hierover een storing opslaan zoals abs,instr.paneel, airbag enz enz. Die kunnen dan bijvoorbeeld zeggen dat ze geen communicatie hebben met de motorcomputer en dan kan je daarvan afleiden dan het of de voeding is of de can-bus verbinding die ontbreekt en aan de hand van die storingen heb je dus een richtlijn maar je hebt alleen nog niet gezegt of die andere regelapparaten ook daadwerkelijk storing hebben. Je zegt alleen dat het geen nuttige uitlezing was maar dat kan van alles betekenen.

paul500 (0) PRO, 11 jaar geleden

Je hebt gelijk, onze monteur is feitelijk met dit probleem bezig, zal hem morgen wat specifieke informatie laten geven. Wat wel bekend is, is het feit dat het voorgloeilampje continu brandt, dit zou volgens de dealer duiden op een computer storing. vreemd is overigens dat de gloeiers geen stroom ( zou 5 volt moeten zijn begrijp ik) krijgen op dat moment. Helaas niet de reden van het niet willen starten overigens.

mrwortel (0), 11 jaar geleden

Probleem inmiddels opgelost?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Audi A6 of stel zelf een nieuwe vraag.