Audi A3: Slecht starten bij warme motor

Bouwjaar: 2004, Brandstof: Diesel, Motorcode: TDI 105 pk

Hallo,
Vandaag hebben ze bij ons een Audi A3 TDI 105 pk binnengebracht die bij warme motor zeer slecht start (Ongeveer 5 sec rondstarten voordat hij aanslaat). Bij koude motor start hij wel goed.
Hij heeft hem al bij een Audi dealer binnengebracht en daar hebben ze de krukassensor en het vliegwiel vervangen maar zonder resultaat.
Ik heb hem uitgelezen met een VAG com en hij geeft geen enkele foutcode.
Kent iemand dit probleem?
Groeten, Frank.

Ilse

Geplaatst door Ilse (0) PRO , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Audi A3? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

12 Reacties

jhl (0) PRO, 15 jaar geleden

is gekend probleem. Steeds beginnen met temperatuursensor te vervangen. Bij koud en warm heeft VW een ander starttoerental. Meest al is het opgelost daarna. Bij warme motor haal je de stekker effe van de temp.sensor en je zult dat hij "pijlsnel" aanslaat. Hij start dan nl. "koud". Vervang eerste en vooral dus deze sensor. Duur 5 minuten.

P. Kelder (0) PRO, 15 jaar geleden

[quote=jhl]Bij warme motor haal je de stekker effe van de temp.sensor en je zult dat hij "pijlsnel" aanslaat. Hij start dan nl. "koud".[/quote]
Je bedoelt de startmotor......, In dat geval (warm) niet de sensor maar de startmotor. Voorwaarde is wel dat de accu goed is.

Gr. paul

jhl (0) PRO, 15 jaar geleden

neen paul, heb reeds meermaals dit euvel voorgehad. Als temp. sensor het verschil niet meer weet tussen warm en koud, moet je bij warme motor langer "starten" vooraleer hij aanslaat.

P. Kelder (0) PRO, 15 jaar geleden

[quote=jhl]neen paul, heb reeds meermaals dit euvel voorgehad. Als temp. sensor het verschil niet meer weet tussen warm en koud, moet je bij warme motor langer "starten" vooraleer hij aanslaat.[/quote]
Klopt..... als het ware is de sensor dan defect, dient er ook een foutcode aanwezig te zijn ?

Gr. paul

jhl (0) PRO, 15 jaar geleden

daar heb je zeker ook een punt. Maar ik heb al ondervonden dat het niet altijd zo is. Maar je hebt ook gelijk dat de batterij moet gestest worden, enz...

sjaak10918 (0) PRO, 15 jaar geleden

[quote=paulkelder][quote=jhl]neen paul, heb reeds meermaals dit euvel voorgehad. Als temp. sensor het verschil niet meer weet tussen warm en koud, moet je bij warme motor langer "starten" vooraleer hij aanslaat.[/quote]
Klopt..... als het ware is de sensor dan defect, dient er ook een foutcode aanwezig te zijn ?

Gr. paul[/quote]
of hij geeft afwijkende waarden aan die niet als fout worden opgemerkt, maar wel invloed heeft op de motor.

Ilse (0) PRO, 15 jaar geleden

Hallo,
We hebben de temperatuursensor vervangen, de accu vervangen en de startmotor even gewisseld met een van een andere wagen maar geen rsultaat. Als hij ongeveer 20 km gereden heeft zodat de motor goed warm is start hij nog steeds slecht.
De eigenaar heeft hem terug naar de dealer gebracht waar hij hem gekocht had maar die kunnen voorlopig ook niets vinden.
Als ik er nog iets van terug hoor laat ik het jullie weten.
Groeten, Frank.

jhl (0) PRO, 15 jaar geleden

Heb deze week idem (ongeveer) gehad. Waterpomp was stuk en riem stond niet meer juist. Maar daar was ook niets te zien of te horen.........

johndoornbosch (0) PRO, 15 jaar geleden

[quote=jhl]Heb deze week idem (ongeveer) gehad. Waterpomp was stuk en riem stond niet meer juist. Maar daar was ook niets te zien of te horen.........[/quote]
als de riem van tijd is door een defekte waterpomp en jij hebt dat niet gehoord dan twijfel ik wel een beetje aan je verhaal.

jhl (0) PRO, 15 jaar geleden

aan die wagen was niets te horen john. Alleen rookte hij een beetje meer dan gewoonlijk. Dame kloeg van slecht starten. Toen ik alles demonteerde om de timing na t kijken zagen we dat de poulie van waterpomp een beetje scheef stond. Als je hem toen liet draaien begon er stilaan meer en meer geluid te komen en d onderste radiatordarm bleef koud, niettegenstaande de auto zijn water begon te koken.

janholtappels (0), 15 jaar geleden

Misschien was die "andere" starter ook niet heel fris meer. Ik heb hier laats ook een A3 1.9tdi met hetzelfde probleem gehad. Warm slecht starten en met losgekoppelde temperatuursensor starten gelijk ene trein. Ik heb toen een bosh startmotor van 2Kw gemonteerd en het probleem was opgelost. De vorige was 1.8Kw geloof ik (iets lichter in ieder geval). Probeer eens met de temperatuursensor los te starten als hij warm is, als hij het dan niet meer doet weet je wat te doen.

Ilse (0) PRO, 15 jaar geleden

De auto is van de dealer terug naar ons gebracht. Ze hadden er nog niets aan gedaan. We hebben nu in overleg met de klant een nieuwe startmotor geplaatst met een nieuwe batterij en het blijkt opgelost te zijn.
Bedankt voor jullie hulp.
Frank en Ilse.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Audi A3 of stel zelf een nieuwe vraag.