Audi A6 Avant: Slechte reactie accelereren

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2,5TDI Quattro

Ik heb sinds al anderhalf jaar een a6 Avant tdi2,5 quattro 2002,heerlijke auto.Maar het reageren op het gaspedaal gaat zo traag.
vanuit stilstand snel optrekken is er niet bij,lijkt wel een delay tussen mn rechtervoet en de motor. Ook als je een bocht uitkomt en weer door wil,eerst die dip.Van de week is de versnellingsbak Tiptronic uitgelezen,diverse fouten uitgehaald en naar zeggen update uitgevoerd bij de dealer.
Olie is 10000 gelede ververst van de bak.Ik heb geen vergelijk met een andere auto van zelfde soort.Wil chiptunen helpen of een andere LMM?
groet Martin

martineric

Geplaatst door martineric (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Audi A6? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

poppekast (0) PRO, 16 jaar geleden

luchtmassameter vervangen moet je niet zomaar doen laat hem eerst testen met een testkast of de lmm de juiste waardes heeft dit moet met een proefrit gebeuren
chiptunig kun je doen maar voor je zoeits gaat laten doen moet je wel zorgen dat je motor nu goed loopt en geen storingen heeft anders heeft chippen geen zin

gr.marco

Funhouse (0), 16 jaar geleden

Ik heb dezelfde auto uit 2001 en weet precies wat je bedoelt.Ik heb me dat ook altijd afgevraagd en ook al in andere gereden.Alleen de types na 2003(na de facelift en motorupdate dus) hebben dit niet meer.Alle andere dus wel.
Ik ben er intussen wel aan gewend,maar het is niet te verhelpen.Het heeft te maken met dat je gaspedaal een electronisch pedaal is die een bepaalde waarde afgeeft aan het motormanagement over de stand van het pedaal.de CpU rekent daar vervolgens een ideaal brandstof/luchtmengsel bij met gegevens van oa je Lmm.Dit duurt dus allemaal eventjesTunen helpt hiertegen ook niet omdat je hier hoofdzakelijk het koppel en vermogen mee vergroot wat pas vanaf zo'n 1400 toeren aangesproken wordt..

martineric (0), 16 jaar geleden

Ben ik even gerustgesteld dat ik in ieder geval mbt tot de audi niet aan mezelf hoef te twijfelen.Ik hebintussen wel getuned(250,00) wat wel helpt als je op gang bent, maar je hebt gelijk,die dip blijft gewoon.
bedankt he.

Funhouse (0), 16 jaar geleden

Hoi Martin,

Graag gedaan,ik was nog even wat vergeten.Ik wil de auto dus ook al een tijdje laten tunen maar was nog aan het twijfelen.
Aan de prijs te zien denk ik dat je bij Tunex in s Heerenberg bent geweest.
Ik ben zeer benieuwd naar je bevindingen.
Het verschil bij lage en hogere toeren met eerst.
Evt.Topsnelheid en trekkracht/optrekken/koppel
Wat is je km stand?
Is je verbruik lager of merk je daar niets van?
Vond je het de moeite waard,ben je blij met het resultaat?

Gr Koert,

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Audi A6 of stel zelf een nieuwe vraag.