570 bezoekers online

Audi A4 1996: Slechte start bij koud weer

Bouwjaar: 1996, Brandstof: Benzine, Motorinhoud (cc): 1600

Sinds enige tijd veel last van slecht starten indien het kouder weer is. Motor slaat na 2 keer starten pas aan, en soms begint hij dan ook heel onregelmatig op gang te komen. Tijdens het rijden geen last. Ook de temp. meter loopt niet normaal op, blijft steken bij ongeveer 70 graden.
Heb al een regelapparaat laten vervagen, maar dit was niet de oplossing van de storing (jammer genoeg). Dealer weet ook niet hoe nu te handelen (facturen versturen wel), iemand suggesties?

Frank3191

Geplaatst door Frank3191 , lid sinds 16 jaar geleden

5 Reacties

0

ricardo9623, 16 jaar geleden

Als de tempmeter blijft steken bij een onwaarschijnlijke lage waarde (70 graden) en slecht starten dan valt te denken aan een defecte tempmeter. Vervangen van dit onderdeel is geen drama gezien de kosten. De thermostaat klep kan ook een oorzaak zijn van de lage bedrijfstempratuur maar veroorzaakt gewoonlijk geen slechte start.

0

donne, 15 jaar geleden

Hoe zit dat: een defecte temp meter als oorzaak voor een slechte start? Gaat er dan ook een signaal van de temp meter naar motormanagement?

0

Thijs11395, 15 jaar geleden

Wat jij vroeger met je handchoke deed, doet nu de ECU op basis van de gemeten motortemperatuur: mengselverrijking bij koude start. Een defecte temperatuurzender kan dus heel goed een beroerde koude start verklaren (meestal geeft de sensor dan teveel aan, waardoor de ECU denkt dat de motor warm is, en niet genoeg verrijking geeft).

Succes, Thijs

0

Frank3191, 15 jaar geleden

Helaas een tegenvaller!
Heb onlangs een nieuwe thermostaat en temp. voeler uit -en in laten bouwen, de temp. meter werkt nu goed. Alleen het starten blijft een probleem. Indien ik nu de auto start (het is geen koud weer) slaat hij aan, maar dan ook weer direct af (binnen een seconde). Dit porces moet ik dan vaak 6x herhalen voordat de motor blijft draaien. Tojdens het rijden ondervind ik geen problemen. Wat is er nog meer loos?

0

petertje8912, 15 jaar geleden

gasklephuis echt goed schoon maken. heb dit probleem onlangs ook gehad bij een 1.4 motor en het huis was echt smerig.als je het los gooit kun je het zo zien of het smerig is. schoonmaken en dan een tijd(ca 10 min) stationair laten lopen om opnieuw in te leren.probleem opgelost. succes

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Audi A4 of stel zelf een nieuwe vraag.