Audi A3: Snelheidsmeter Blijft hangen, of loopt achter

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.8 5v

Goedemiddag,

Ik heb een Audi a3 5v 125 pk uit 99, en heb een probleem met mijn snelheidsmeter. Deze bleef laatst hangen op 50 km/h, bij stilstand bij een rotonde, op het moment dat ik weer gas gaf liep hij op tot 140 km/h, terwijl ik naar schatting 70 reed op dat moment. Een dag later bleef de snelheidsmeter vervolgens gewoon op 0 staan. Nu ben ik naar een kennis gegaan die mijn auto heeft uitgelezen, en hij vond een storing in mijn ABS, deze gaf aan dat we 255 km/h reden terwijl we stil stonden.. Hij heeft toen mijn ABS gereset tijdens het rijden, en de stekkertjes van mijn ABS sensoren nagelopen, en schoongemaakt. Hij werkte op dat moment weer normaal.

Nog geen dag later keert het probleem echter weer terug, de snelheidsmeter blijft weer even hangen, maar dat is maar eenmalig net als voordat ik mijn auto liet uitlezen, want daarna loopt hij alleen nog achter.. ik rijd naar schatting 70 km/h terwijl de snelheidsmeter aangeeft dat ik ongeveer 50 km/h rijd bijvoorbeeld. De rest werkt gewoon prima, kilometer teller en toerenteller etc.

Iemand enig idee wat het probleem hier kan zijn, want het is bloedirritant.

groeten, Daniel.

DRWMeijer

Geplaatst door DRWMeijer (0) , lid sinds 9 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Audi A3? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

ricky (0) PRO, 9 jaar geleden

Ik neem aan dat hij die 255 heeft gezien in de meetwaardeblokken? Stond er ook echt een storing opgeslagen? Brandt er ook een abs lampje oid?

DRWMeijer (0), 9 jaar geleden

Hallo,
Volgens mij heeft hij dat waargenomen in de meetwaardeblokken inderdaad, maar of er een storing was opgeslagen weet ik niet. Er brand verder geen abs lampje of iets dergelijks.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Audi A3 of stel zelf een nieuwe vraag.