Audi A3: Temperatuur lampje knippert 30 seconden

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6

Hallo,

Een aantal dagen geleden begon het temperatuur lampje te piepen en knipperen bij het starten van de auto. (Koude motor) Ik ben naar een garage geweest en ze zeiden dat ik koelvloeistof moest bijvullen, dit heb ik gedaan tot aan de MAX lijn. So far, so good. Hij knipperde inderdaad niet meer. Gisteren avond wilde ik de auto weer starten en begon weer dit lampje te knipperen. Maar na ongeveer 30 seconden gaat deze van zelf uit. Tijdens het rijden is de temperatuur mooi op 90 graden en daar blijft hij ook continu op staan. Auto rijdt prima! Alleen een aantal seconden na het starten van de auto begint dit geknipper een aantal seconden en weg is het.

Nu had ik 35km gereden en had de auto 5 minuten uitgezet. Toen ik de winkel uit kwam startte ik de auto weer en de motor was nog warm 90 graden. Maar het lampje begon weer.. Dit keer van korte duur.

Iemand enig idee? Mocht ik iets moeten vervangen, zouden jullie een link kunnen geven, waar ik dit kan aanschaffen?

Mvg,
Kenan

luck7

Geplaatst door luck7 (0) , lid sinds 9 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Audi A3? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

luck7 (0), 9 jaar geleden

Ooh, ik merkte net dat de koelvloeistof reservoir weer bijna leeg was. Heb er weer een liter bijgevuld en hij zit dan tot de max vol. Hoe kan het zo snel opraken? Lekkage denk ik niet, anders lag het ook wel op straat. Dit is niet het geval.

Tiguan (0) PRO, 9 jaar geleden

waarschijnlijk heb een kleine lek in het koelsysteem, het koelsysteem moet afgeperst worden en gecontroleerd op lekkage.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Audi A3 of stel zelf een nieuwe vraag.