Audi 100: snelheidsmeter valt soms uit.

Bouwjaar: 1990, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.3 e nf 5 cylinder

Goede dag beste leden van problemcar, ik heb weer eens een aardig kwaaltje aan de audi 100.,uit 1990,avant 2.3e CD automaat ,facelift dashboard .

Soms valt de snelheidsmeter uit.
even een tikje op het dashboard glas en hij springt weer bij.

Ik heb het dashboard er meerdere keren uitgehad en de stekker schoon gemaakt,het bleef soms tot wel 1 jaar weg,maar de laatste tijd helpt ook deze truc niet meer.
Ik wil mn eigen dashboard behouden,want ik geloof er niet zomaar in dat een andere klok uit een gebruikte andere audi de oplossing is,daar zal de kwaal vroeg of laat ook op duiken.ZOU JE DE SNLHEIDSMETER KUNNEN WISSELLEN ?ik wil de km stand in tact laten.(359.00km)

Het gaat om het dashboard van een facelift model audi 100 type 44 (1988-1990) ,het is een cd uitvoering met alle metertjes erin.
Het uitvallen betreft alleen de snelheidsmeter,best lastig want ook mn cruisecontrol nokt er dan ook mee.
Daarbij moet ik donderdag er mee voor de apk .hijzal het wel even blijven doen tijdens de keuring maar ik wil het wel ok hebben,het is gewoon irritant.

Ik heb wel eens iets gehoord van een componentje doorsolderen ,alleen kon ik de laatste keer nou niet precies zien wat er dan los zou zitten.
Kan iemand mij helpen?of eventueel een dashboard specialist aan bevelen die dit kan verhelpen?(geen tellercorrectie)

alvast bedankt!!

wheelerdealer

Geplaatst door wheelerdealer (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Audi 100? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

P. Kelder (0) PRO, 13 jaar geleden

wheelerdealer

Dit probleem heeft niet te maken met iets doorsolderen. Dit betreft een mechanisch defect, een versleten tandwieltje.

Gr. paul

wheelerdealer (0), 13 jaar geleden

Ok paul dat is inderdaad wel even wat anders,ik kon al niet zo snel ontdekken wat er dan zou moeten worden doorgesoldeerd,dat verhaal had ik wel eens voorbij horen komen toen ik nog lid was van een audiclub.

Zijn deze tandwieltjes nog los te bestellen bij audi?is het als je er even voor gaat zitten zelf te doen?of is dit klusje iets voor een dashboard revisie bedrijf?
Ik lees wel eens in klassiekerbladen dat er in duisland wel een paar vdo revisiebedrijven zijn.In nederland kan ik zo even niet iets vinden.

Om nu een andere klok te monteren uit bv een schade of sloop auto is mischien voor effe een oplossing maar dit zal wel een typisch audi 100 kwaaltje zijn denk ik zo.

In ieder geval bedankt voor je antwoord paul,ik ga ook s in mn 3 delige audi manual van deze audi neuzen of deze reparatie ook beschreven staat...

vr grt,Rene

wheelerdealer (0), 13 jaar geleden

Ik heb via google een dashboard revisie bedrijf gevonden ,casu in utrecht., vooraf een onderzoek van het paneel,en prijsopgave.

zou globaal genomen tussen de 80 en 120 euro komen.....,ik ga toch ook even die 3 delige audi manual doornemen ,(ca 1700 pagina s) kijken wat daarin eschreven staat hierover.

Wordt zeker vervolgd...

wheelerdealer (0), 12 jaar geleden

Wel nu, een goede 7 maanden verder en ik kan melden ,dat de doorsoldeeractie van casu mij 110 euro heeft gekost,en de kwaal weer terug is alleen nu kortstondig....
Ook werkt het autocheck display dan wel dan niet.

De oplossing heb ik nu pas gevonden op een site sjm technik ,www.sjmtechnik.com
een amerikaanse site waar oa manuals voor oa bmw en audi worden aangeboden,alsmede onderdelen.

op deze site een uitvoerige beschrijving gevonden om dashbord problemen op te lossen.
De oorzaak;......slechte doorsolderingen!.in de beschrijving staat met fotoos aangegeven welke punten je doorsolderen moet om alle dash kwaaltjes weg te krijgen.

deze oplossing kun je ook vinden via www.audi100.de ,klik link sjm technik .zoekterm instrument cluster of tacho.

Ik probeer de link nog even duidelijker te maken ,want ondanks dat ik m uitgeprint heb is die best lastig te vinden.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Audi 100 of stel zelf een nieuwe vraag.