Audi A3: soms inhouden op gas, op benzine nergens last van

Bouwjaar: 1997

Hallo,

Ik heb een probleem met mijn audi a3, 1.8 20v motor, met een necam g3 installatie! Als ik bv. op de snelweg mijn gas loslaat, en dan weer gas bijgeef, dan houdt mijn auto heel even in en trekt dan ineens op. En als ik bv. snel ergens voorbij wil, dan geeft dit een behoorlijke schok. Ook komt het voor dat als ik optrek in welke versnelling dan ook, dat hij eerst gewoon optrekt, dan valt hij ineens stil (alsof ik helemaal geen gas geef) en dan trekt hij opeens weer verder op! En ook komt het weleens voor dat als ik gas loslaat en koppeling intrap, dat het toerental net te ver onder stationair doorschiet! De motor slaat dan net niet af! Al deze problemen heb ik niet op benzine, alleen op gas!
Ik ben hiervoor reeds 2x naar een gasspecialist geweest, gasverdeelhuis is vervangen, dit hielp niet, ze hebben getest met rijdend met een laptop, en nog wat meer dingen, en ze weten niet wat het kan zijn. Ze hebben me wel advies gegeven: vervangen bougiekabels, vervangen lamdasonde... Maar als dit het zou zijn, moeten de problemen dan niet op benzine merkbaar zijn?
Ik hoop dat iemand deze problemen herkent, en mij een advies kan geven.
bij voorbaat dank, bas

bas943

Geplaatst door bas943 (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Audi A3? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

VG392 (0), 18 jaar geleden

Hallo bas,
Ik heb je een handleiding gestuurd voor het uitlezen van het diagnosesysteem van de gasinstallatie.
Laat weten of hier iets uit komt.
Groeten,
Kees

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Audi A3 of stel zelf een nieuwe vraag.