Audi A3: koelfan en airco te weinig spanning

Bouwjaar: 1999

Ik heb een probleeem met de koelfan en de airco van mij A3 1.8T van 99.
De koelfan draait eerst op normaal toeren, en als ie moet overschakelen op hoog toeren, doet ie dat wel maar voor even om dan uit te gaan en weer aan enz. enz. hij blijft dus omschakelen, wat volgens mij een spannings probleem is, want meet dan maar 8 a 9 volt op de fan.
Het zelfde bij de airco pomp, meet op de magneet koppeling ook maar 8 a 9 volt. Er is inmiddels een nieuwe compressor en koppeling ingekomen. Maar niets mocht baten.
De thermoschakelaar is ook vervangen, de airco/fan regelunit ook.(die onder de accu) Massa nagekeken, ook niets kunnen vinden bij het uitlezen.

Wie kan me helpen?
Met vriendelijke groet Bastiaan.

Bastiaan982

Geplaatst door Bastiaan982 (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Audi A3? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

BILLIE12 (0), 18 jaar geleden

wat is hget probleem met de airco pomp ? is normaal dat hoogdste versnelling van koelfan slechts korte tijd in en uit schakelt

Bastiaan982 (0), 18 jaar geleden

er zit nou een nieuwe pomp op.
Wanneer dus eigenlijk de fan op hoog toeren moet gaan om te koelen, gaat hij 2 sec. op hoog, dan weer uit, dan weer 2 sec op hoog enz. de koplampen zie je dan ook even knipperen.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Audi A3 of stel zelf een nieuwe vraag.