Audi A3: turbo lekkage TDI (96Kw)

Bouwjaar: 2000

Beste lezers, hierbij zou ik graag iets willen weten over de turbo van mijn A3 (TDI 96 Kw bj 12-2000) Toen ik recentelijk voor een beurt naar de garage ging zei de monteur dat de turbo het wel eens zou kunnen begeven, omdat er olielekkage(zweten, en af en toe een drup) rechtsvoor bij de intercooler zit. Mijn vorige A3 uit 1998 (81Kw) had dat ook maar daar heb ik zonder problemen nog 75000km mee gereden. Nou is mijn vraag of het (96Kw) model minder slijt vast en gevoeliger is, en zijn er meer problemen met deze turbo of iets dergelijks? En hoe lang gaat een zo'n turbo gemiddeld mee? Ter info:
Ik rij de auto altijd netjes warm en laat hem na elke rit even na draaien.

Mcws

Geplaatst door Mcws (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Audi A3? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

10 Reacties

audia4 (0) PRO, 18 jaar geleden

Zolang je geen liters olie gaat missen gewoon doorrijden, vervangen kan altijd nog. Zou op voorhand niets doen.

fedde (0), 18 jaar geleden

hij lekt bij de intercooler?
dus dat de turboslang lekt?
dan heb jij ook zwarte rook en minder vermogen
stel je vraag anders eens op www.tdiclub.nl
of laat hem daar door iemand uitlezen

Mcws (0), 18 jaar geleden

Beste lezers. De auto heeft geen vermogensverlies en heeft ook niet echt zwarte rook. Wel heb ik opgemerkt dat de lange zwarte slang die tussen de intercooler en de turbo zit wat vettig is van de olie. Ik hoef trouwens weinig tot geen olie bij te vullen. De auto heeft nu 121000km gereden. Waar kan ik het beste op letten bij de levensduur van de turbo?

fedde (0), 18 jaar geleden

rustig warmrijden en je turbo laten afkoelen voordat je de motor afzet

Mcws (0), 18 jaar geleden

Bedankt voor de vele reaties. Het beste is dus om de turbo rustig warm te rijden en om hem na te laten draaien na elke lange en wisselende rit. Zijn dit trouwens gevoelige turbo's en is het een variabele schoepen?

primera p11 (0), 18 jaar geleden

Mocht het toch een turbo probleem zijn en je bent er altijd netjes mee om gegaan, dan vind ik dat tie snel aan zijn eind is.
Of is dit exemplarisch.

Mcws (0), 18 jaar geleden

Beste lezers. Was vandaag nog even bij de garage geweest en heb die monteur nog even gesproken, hij zei me dat de pakkingen van de turbo 130 pk versie tdi motoren niet zo goed zijn> Weet iemand hoe dat zit? En dan nog een vraagje, mocht de turbo het wel begeven is het dan gelijk over en uit of kan je nog wegkomen? (tenminste in de meeste gevallen laten we het daar maar op houden)

primera p11 (0), 18 jaar geleden

Volgens mij valt tie in noodloop en kun je er nog wel mee rijden.
Alleen niet veel vermogen meer.

Mcws (0), 18 jaar geleden

Weet iemand hoe het zit met de pakkingen van de turbo?? (96Kw)

romafol (0), 18 jaar geleden

Kijk eens bij www.masterturbo.nl
Staat ook een storingsdiagnose tabel.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Audi A3 of stel zelf een nieuwe vraag.