Audi A6: Speling op draagarm, temperatuurafhankelijk???

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Diesel, Motorcode: Diesel

Deze auto kwam bij ons omdat er een gebonk hoorbaar was in de voortrein. Bij optrekken en remmen hoorde en voelde je een duidelijke bonk , zo te horen bij de voorwielophanging.

Op de brug was de linker onderste draagarm bij de bevestiging op de bodem een ietsje uit het lood, maar voelden we geen speling. De rechter zat er wel mooi gecentreerd onder.

Na vervangen van de linker draagarm was het geluid weg, maar toen het wat warmer weer wewrd, kwam het geluid weer terug. Het vreemde is dat als het kouder is en s'morgens de auto uit de garage wordt gereden er geen gebonk hoorbaar is, maar als het buiten zo'n 22 a 24 graden is het heel duidelijk hoorbaar is.

Natuurlijk kan ook de rechter draagarm dit lawaai veroorzaken, maar dat verklaard nog niet dat het met koudere temperaturen niet is te horen.

iemand dit al eens meegemaakt en weet dan misschien de oplossing?

Siem Bijman

Geplaatst door Siem Bijman (165) PRO , lid sinds 23 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Audi A6? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

audia4 (0) PRO, 14 jaar geleden

bij golfjes wel eens meegemaakt dat dit probleem voortkwam uit een uitgeslagen passing van de wielnaaf in het wiellager..... Leek ook temperatuurgevoellig, paar keer flink remmen (naaf warmt lekker op met de schijf mee)had ook invloed.

nare is dat de speling in alle gevallen eigenlijk niet met de hand voelbaar was.

Als je de centrale bout eens flink vastramt en het is tijdelijk over weet je genoeg.

at (10) PRO, 14 jaar geleden

Het probleem bij deze auto`s is dat de draagarmen vaak en snel gaan rommelen. Heb ook wel eens meegemaakt dat het s` ochtend bij koude auto wel was en als die warm werd dat het dan weer weg was. Met de hand of met gereedschap niet te meten. Het is dan toch een kogel die speling heeft bij belasting alleen dan is de vraag welke. meestal bij remmen en hij bonkt zijn het de onderste achterste draagarmen. succes

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Audi A6 of stel zelf een nieuwe vraag.