Audi 80: staat te halen stationair

Bouwjaar: 1989, Brandstof: Benzine, Motorcode: pp

wij hebben een audi 80 met een stationair probleem deze haalt stationair. zit niet in het gas klep huis want deze is in zijn geheel vervangen van een lopende auto. maar waar begin je met z on auto, dit syteem zie je niet al te vaak meer. zegt iemand dit is een bekent probleem.

peter01

Geplaatst door peter01 (0) PRO , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Audi 80? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

audia4 (0) PRO, 17 jaar geleden

Meet eens wat er uit de uitlaat komt, dat zegt misschien wat meer over het mengsel.
Lekkag inlaat komt veel voor, remboosterslang en pakkingen tussen kop en spruitstuk.

Tevens kan lekkage tusen motor en kat ook op bovengenoemde pakkingen.

peter01 (0) PRO, 17 jaar geleden

het is zo, als de motor staat te halen dan danst de choke klep ook mee dus het mengsel staat rijk de voet-pakking is heel. en de slang van de rembooster is ook niet gescheurd.

audia4 (0) PRO, 17 jaar geleden

ow, dit is er nog eentje met een 2EE pierbug carburateur, ik ging even uit van bosch jetronic. Sorry.

Dit ding moet je kennen om problemen aan op te lossen Het is een mooie carburateur, maar ook een van de ingewikkelste in zijn soort. Ik heb ze zelf nooit onder handen gehad.

Succes er mee.

Reinout (0), 17 jaar geleden

Hoi
Heb hetzelfde probleem gehad, en het begint nu langzaam weer op te komen. Tschijnen rot carburateurs te zijn. Anyway, aan de zijkant van je carb zit een witte bus die je moet vervangen. Deze regelt je stationair. Nieuw zijn ze onbetaalbaar heb ik me laten vertellen, maar je kan je eens laten informeren. Tweedehands beginnen ze ook aardig schaars te worden, als ik er een zie op de sloop neem ik hem mee, maar de meeste zijn er al af. kijk eens op onderdelenlijn.nl daar heb ik die van mij ook vandaan.

als je meer wil weten hoor ik het wel

reinout

Reinout (0), 17 jaar geleden

Ik heb hetzelfde probleem gehad als bovengenoemde en rijd ondertussen weer rond.

Door te prutsen ben ik volgende te weet gekomen. De witte bus is een stel mechanischme dat elektrisch/pneumatisch werkt op basis van vacuum. Als je het slangetje los trekt gaat de witte bus pendelen
of halen zoals dat hierboven genoemd wordt. Als ik hem er weer op doe gaat de motor naar de onderste stand van zijn stationair doordat ik de gaskabel op zijn allestrakst heb gezet. Hij loopt heel schokkerig stationair.

de oorzaak hiervan is dat de stift die in de witte bus zit niet volledig uitschuift alleen als de motor echt BIJNA afslaat dan springt hij uit. en blijft de motor net lopen, of hij slaat af.
Daarnaast lijkt het of het choke klepje op de snelweg aanslaat waardoor de motor ineens inhoudt en direct weer oppakt, ook erg irritant.

het meest rare is dat hij het soms doet en nniet consequent, waardoor je soms weken goed kan tuffen en van het een op andere moment (alsof het met het weer te maken heeft) gaat die witte bus weer raar doen.

ik ben al verschillende audi garage nu afgeweest en allen sturen ze me een kluitje in het riet. Ofwel, wel een lege portomonee (onderzoekskosten) en geen verholpen klacht.

Is dan niemand van de heren audi geleerden die hier raad mee weet? gezien de topics op dit forum is het een veel voorkomend probleem.. er moet toch iemand zijn die hier de ultieme oplossing voor weet.



groet

Reinout

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Audi 80 of stel zelf een nieuwe vraag.