Audi A3: start slecht bij koude motor

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1,9 tdi

Sinds een tijdje heb ik bij een koude motor startproblemen. Na inschakelen contact gaat het voorgloeilampje wel branden, vervolgens lijkt de motor vrij snel aan te slaan om gelijk weer terug te vallen. Daarna moet ik langere tijd de startmotor laten draaien voor ie haperend aanslaat. Als de motor eenmaal loopt is er geen probleem meer. Ook wanneer ik de motor uitzet start ie weer prima (ook na een paar uur). Pas na een langere periode (bijvoorbeeld werkdag van 8 uur) heb ik weer hetzelfde probleem. Inmiddels uit laten lezen, waarbij naar voren kwam dat de temperatuursensor kapot was, deze vervangen maar dat heeft niet geholpen. Ook de gloeibougies zijn gecontroleerd en die doen het allemaal nog. Iemand een idee wat de oorzaak kan zijn?

Alvast bedankt!

Groeten Mattijn

Mattijnn

Geplaatst door Mattijnn (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Audi A3? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

jos_br (0) PRO, 13 jaar geleden

Dit is een brandstofprobleem. Je kunt beginnen bij het brandstoffilter, verder is het belangrijk te weten welk type motor hier bedoelt wordt.

Jos.

Mattijnn (0), 13 jaar geleden

Jos,

Bedankt voor je reactie. Het brandstoffilter is onlangs al vervangen, dus die is nog helemaal nieuw/schoon. De motor die erin zit is 1,9 tdi, motorcode ATD.

Groeten Mattijn

ricky (0) PRO, 13 jaar geleden

Opvoerpomp in de tank of de opvoerpomp op de cilinderkop die stuk zijn kunnen dit soort problemen veroorzaken,lijkt erop dat je brandstofdruk terugloopt of niet snel genoeg opbouwd.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Audi A3 of stel zelf een nieuwe vraag.