Audi A8: startmotor krijgt maar 6volt?

Bouwjaar: 1996

Hallo, mijn startmotor deed niets meer. deze eronderuit gehaald en bleek stuk te zijn. andere geplaatst maar nu krijgt de startmotor maar 6volt toe. mijn batterij is nog goed.
wie weet raad

Alvast bedankt

A8quattro

Geplaatst door A8quattro (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Audi A8? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

Maritieme (0), 18 jaar geleden

hoe weetje dat je batterij nog goed is?

Paulus8636 (0) PRO, 18 jaar geleden

Wat meet je op de batterij als je probeert te starten? Meet je daar ook ongeveer 6V dan is er toch echt iets mis met de accu. Hij is kapot of hij wordt niet goed geladen. Uitzondering: kortsluiting in de startmotor. Worden de accukabels na een paar seconden proberen gloeiend heet dan heb je weer een stukkende startmotor.
Ook mogelijk: Zit de verbrandingsmotor zelf niet vast waardoor de startmotor niet kan ronddraaien en maximale stroom opneemt en de kabels opstookt en de accuspanning naar beneden trekt????????

Blijft de spanning op de accupolen ongeveer 12volt of ietsje minder dan verlies je het onderweg naar de startmotor. Controleer alle kabels op onderbrekingen, losse verbindingen en beschadigingen.

Gr.
Paul

A8quattro (0), 18 jaar geleden

bedankt voor jullie info, maar heb de accu gemeten en deze geeft 12v aan, zelfs wanneer je probeert te starten. De verbrandingsmotor werkt want als ik hem duw rijdt hij perfect.zou het misschien aan de leesring aan het contactslot kunnen liegen? of aan één of andere relais?

bedankt Koen

Hans4037 (0) PRO, 18 jaar geleden

Waar meet je die 6 volt op de dikke pluskabel? of op de aansluiting van de aanstuuring.
Is de accupool niet geoxideerd of zit het kabeloog half bakken vast aan de kabel.

Hans

Maritieme (0), 18 jaar geleden

Bij een lood accu is de spanning geen maat voor 't feit of hij goed of slecht is. Je moet hier toch naar de sg kijken?
Wel kun je kijken hoever de spanning in elkaar zakt als je 'm belast dus start. als je onder de 11 volt komt kun je 't denk ik wel schudden met die accuu of niet?
Wat gebeurt er als je je lichten aan doet en start? Gaat de start motor wel rond?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Audi A8 of stel zelf een nieuwe vraag.