Audi A4-Avant: stationair slecht lopen 2.0FSI

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.0 FSI

Hallo,

Ik heb hier een A4 van een klant staan met 2.0 FSI motor. Op toeren loopt hij prima, maar stationair loopt hij niet helemaal zuiver. Af en toe staat hij zelf wat te gassen. De motor staat ook hele tijd wat te ''schokken". De koude start 's ochtends is goed, maar wanneer hij warm is of een paar uur stil gestaan heeft vind ik dat hij niet echt mooi op toeren komt. Normaal geeft de elektr. zelf wat gas en dan zakt het toerental terug naar stationair. Bij deze slaat hij gewoon aan (bij warme motor) en gaat dan direct ongeveer 700 toeren draaien. Ik heb uitgebreid alle foutcodes gewist die er in het verleden in gekomen zijn. Nu krijg ik er geen foutcodes meer in.
Ik heb me laten vertellen dat ik Euro 98 moet tanken, maar dat lijkt me wel erg sterk. Ik heb alle slangetjes e.d. al gecontroleerd en met remmenreiniger tekeer gegaan, maar dat doet niets. Wie komt dit probleem bekend voor? Zal het iets met EGR zijn ofzo? Ik wil ook het gasklephuis goed schoonmaken, misschien helpt dat wel....

alvast bedankt voor de reaktie,

Ronnie

rservices

Geplaatst door rservices (0) PRO , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Audi A4? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

P. Kelder (0) PRO, 14 jaar geleden

Beste Ronny

Hoe staat het hiermee....?

http://www.problemcar.nl/viewtopic.php?i...

http://www.problemcar.nl/viewtopic.php?i...

http://www.problemcar.nl/viewtopic.php?i...

Een vervolg reactie, dan wel reageren wordt op dit forum toch wel erg op prijs gesteld.

[b]Problemcar is niet alleen een site voor problemen, maar ook voor oplossingen. Plaats daarom altijd even een bericht met de oplossing wanneer je probleem uiteindelijk is opgelost. Da's wel zo netjes.[/b]

Gr. paul

rservices (0) PRO, 14 jaar geleden

Ik heb het gevonden..... EGR klep gedemonteerd; er zat een behoorlijke kier tussen de klep en het huis. De motor heeft dus stationair veel 'vuile' lucht binnen gekregen. Klep vernieuwd en probleem opgelost!

dank voor je reaktie

P. Kelder (0) PRO, 14 jaar geleden

Bedankt voor de feedback.

Gr. paul

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Audi A4 of stel zelf een nieuwe vraag.