Volkswagen touran: pompverstuiver motor slaat aan op 3 cilinders + blauwe rook

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Diesel

Mijn Touran van 2003 slaat 's ochtends met koude start direct aan op 3 cilinders. Na 5 seconden loopt hij normaal en is de rook weg. Ik denk dat er een pompverstuiver staat te lekken. Het is wel raar dat hij gewoon goed trekt, warm super netjes draait en niet rookt tijdens rijden. De compressie zal ook wel goed zijn, want een motor warmt niet op in 5 seconden. Er zijn geen storingscodes opgeslagen. Wanneer de motor even gedraaid heeft en je start weer, dan slaat hij gewoon op 4 cil. aan.

Heeft iemand dit al eens eerder meegemaakt?

Ronnie

rservices

Geplaatst door rservices (0) PRO , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Touran? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

joëlcotech (0) PRO, 15 jaar geleden

2.0 TDI of 1.9 TDI?

rservices (0) PRO, 15 jaar geleden

1.9 tdi

joëlcotech (0) PRO, 15 jaar geleden

Toch even laten uitlezen en meetwaardenblokken bekijken met koudstart. Zou een verstuiver kunnen zijn, maar nog meerdere oorzaken zijn mogelijk. Onvoldoende brandstofdruk...

rservices (0) PRO, 14 jaar geleden

probleem is opgelost!! Na lange tijd wikken en wegen de motor uit elkaar gehaald. Er zaten zowaar 3 duidelijk kromme drijfstangen in!!! Wat of er met deze auto is gebeurd weet ik niet en zal ik nooit te weten komen. e.e.a. nagevraagd bij vorige dealer e.d, maar natuurlijk weet niemand iets van deze auto. Ik denk dat hij een keer een behoorlijke slok water o.i.d. binnen heeft gekregen......

zucht...

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Touran of stel zelf een nieuwe vraag.