Volkswagen Touran: Witte rook uit de motor

Bouwjaar: 2004, Brandstof: Diesel, Motorcode: TD1 105 pk

Tijdens het rijden stopt de auto en komt er een ontzettende witte rook uit de uitlaat. Tijdens opnieuw starten en gas geven kwam er weer heel veel witte rook uit de uitlaat. De auto heeft al meer dan 2 ton op de teller staan. Was verders niks mis mee , liep gewoon goed.
Bij garage zeggen hoogstwaarschijnlijk dat de turbo kapot is.

Kan iemand ons helpen met verdere informatie vawege dat de auto nog in het buitenland staat en pas over enkele weken richting nederland komt. Of het verstandig is om de auto te laten maken of voor de aanschaf van een nieuwe auto te gaan. Want de auto wordt hoogstwaarchijnlijk in januari 2009 weer ingerolen.

Ton1954

Geplaatst door Ton1954 (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Touran? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

Jan227 (5) PRO, 15 jaar geleden

Hallo, je eigen garage laten kijken wat er allemaal defekt is als de auto terug is. Kan best zijn dat alleen de turbo hoeft te worden vervangen. Zou hem dan sowieso laten repareren, reparatie bedrag krijg je dan bij inruil uiteindelijk wel weer terug.

Groet Jan227

ricky (0) PRO, 15 jaar geleden

Misschien de egr koeler flink lek,er komt dan koelvloeistof bij de uitlaat/inlaat.

kees cor (0) PRO, 15 jaar geleden

geen brandstof plobleem slechte dieselolie heb klant met een renault gehad auto liep nog redelijk maar rookte heel erg wit blauw en geen power
in frankrijk of belgie getankt .
andere diesel in getankt en plobleem over .latere schade mischien ???.
ook filters vervangen vol troep.
hoop voor jou ook dat het meevalt.
vr gr kees cor

kees cor (0) PRO, 15 jaar geleden

auto al thuis ???.
weet je al iets .
vr gr kc

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Touran of stel zelf een nieuwe vraag.